Brandt & Levie varkensworst met pastinaak-wortelstamppot
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brandt & Levie varkensworst met pastinaak-wortelstamppot

Brandt & Levie varkensworst met pastinaak-wortelstamppot

met uienchutney, tomaat en cheddar

Pastinaak staat bekend als wintergroente maar kan het hele jaar door gegeten worden. Wist je dat hij zoeter wordt van smaak door vorst?

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Tomaat

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Pastinaak

5 gram

Verse krulpeterselie & bieslook

40 gram

Pikante uienchutney

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Varkensworst met majoraan en knoflook

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

1

[Plantaardige] melk

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3692 kJ
Energie (kcal)882 kcal
Vetten49.2 g
waarvan verzadigd21.9 g
Koolhydraten74.9 g
waarvan suikers28.8 g
Vezels18.4 g
Eiwitten30.2 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Weeg de pastinaak af.
  • Was de aardappelen, de wortel en de pastinaak grondig (zie Tip).
  • Snijd de aardappelen in kwarten en snijd de pastinaak en wortel in stukken van 2 cm.

Tip: Je kunt eventueel de aardappelen, wortel en pastinaak ook schillen.

Groenten koken
2
  • Zorg dat de aardappel, wortel en pastinaak net onder water staan in een grote pan met deksel. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Kook in 20 minuten gaar.
  • Bewaar wat van het kookvocht, giet de rest af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Hak ondertussen de verse kruiden fijn.
  • Snijd de tomaat in partjes.
Worst bakken
3
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de worst in 2 - 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. 
  • Voeg de tomaten toe aan de pan, dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.

Weetje: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Serveren
4
  • Stamp de aardappelen en groenten met een aardappelstamper tot een grove stamppot.
  • Voeg een scheutje melk en 1/2 el roomboter per persoon toe om het geheel smeuïg te maken.
  • Roer de cheddar en mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de stamppot over de borden, leg de worst met tomaat erbij en garneer met de verse kruiden (zie Tip). Serveer met de uienchutney.

Tip: Schenk eventueel wat van het bakvet van de worst en tomaten over de stamppot.