Braadbox | Hele kip uit eigen oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Braadbox | Hele kip uit eigen oven

Braadbox | Hele kip uit eigen oven

4 personen | met kruidige friet, appelmoes, sausjes en salades

Een feestelijk etentje of avondje comfortfood - met onze Braadbox maak je gegarandeerd indruk op iedereen aan tafel. Ontdek hoe gemakkelijk je een hele kip bereidt en vul de tafel met nog veel meer lekkers, van piri-piri friet en zelfgemaakte appelmoes tot verschillende sausjes en salades.

Labels:
Recept
Allergenen :
Mosterd
Ei
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Handsinaasappel

2 takje(s)

Verse rozemarijn

6 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse tijm en oregano

1400 gram

Rustieke frieten met schil

1 zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

3 tl

Gerookt paprikapoeder

200 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

3 tl

Piri-pirikruiden

4 stuk(s)

Appel

3 tl

Gemalen kaneel

200 gram

Rodekool, wittekool en wortel

200 gram

Radicchio en ijsbergsla

1 stuk(s)

Mini-komkommer

50 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 gram

Walnoten

(Bevat: Walnoten Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

90 gram

Whiskeysaus

(Bevat: Mosterd, Ei)

100 gram

Barbecuesaus

(Bevat: Mosterd)

125 gram

Rode cherrytomaten

1 zakje(s)

Gedroogde oregano

1400 gram

Hele kip

1 gram

Biologische halfvolle yoghurt

4 stuk(s)

VandeStreek - Hazy Weekend

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

2 el

Olijfolie

60 gram

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)16284 kJ
Energie (kcal)3892 kcal
Vetten264.6 g
waarvan verzadigd57.2 g
Koolhydraten225.6 g
waarvan suikers69.6 g
Vezels41.5 g
Eiwitten129.4 g
Zout4.3 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Kleine steelpan
Keukenpapier
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kom
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de kip 30 - 45 minuten voor het braden uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Snijd de citroen en sinaasappel in dunne plakken. Schil de knoflook en plet met de platte kant van een mes.
  • Smelt 60 g roomboter in een kleine steelpan.
  • Dep de kip droog met keukenpapier en leg in een ovenschaal.
Kip braden
2
  • Bestrooi de kip met de Siciliaanse kruidenmix en 1/2 zakje gerookt paprikapoeder.
  • Vul de holte van de kip met de helft van de knoflook en de ongesneden takjes tijm, oregano en rozemarijn.
  • Verdeel de citroenplakjes, sinaasappelplakjes en de overige knoflook over de buitenkant van de kip.
  • Schenk de gesmolten roomboter over de kip. Braad de kip 75 - 85 minuten in de oven. Bedruip halverwege met het bakvet uit de ovenschaal, zodat de kip niet uitdroogt.
Friet en appelmoes maken
3
  • Meng de frieten in een kom met 1 el olijfolie, de piri-pirikruiden, de gedroogde oregano en 1 tl gerookt paprikapoeder. Verdeel over een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de friet 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Verhit 1 el olijfolie in een kleine steelpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de appel en 1 zakje kaneel toe en bak 3 minuten. Blus af met 800 ml water en breng aan de kook. Laat 10 - 15 minuten sudderen op laag vuur. Roer regelmatig door.
Snijden
4
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de walnoten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Salades mengen
5
  • Meng in een kom de mix van rodekool, wittekool en wortel met de yoghurt, de helft van de mayonaise, peper en zout. 
  • Maak in een saladekom een dressing van 2 el extra vierge olijfolie, 2 tl wittewijnazijn, 1 tl honing en 1 tl mosterd.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de slamix, cherrytomaten en komkommer toe aan de saladekom en meng goed door de dressing.
Serveren
6
  • Leg de kip in een diepe serveerschaal en giet het braadvocht erover.
  • Verkruimel de witte kaas over de groene salade en garneer met de walnoten. 
  • Zet de koolsalade en groene salade op tafel.
  • Verdeel de friet over de borden en serveer met de overige mayonaise, de whiskeysaus en de barbecuesaus.