Braadbox | Biefstuk met zelfgemaakte jus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Braadbox | Biefstuk met zelfgemaakte jus

4 personen | met truffelfriet, knoflookchampignons en salade met spekjes

komt van content

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Eieren
Walnoten
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1400 gram

Rustieke frieten met schil

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

10 gram

Verse bieslook

8 ml

Extra vierge olijfolie met truffelaroma

40 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

120 gram

Slamix van veldsla, rucola en frisée

75 gram

Spekreepjes

1 takje(s)

Verse rozemarijn

125 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

250 gram

Kastanjechampignons

3 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

4 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

3 tl

Mosterd

3 tl

Wittewijnazijn

4 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)2737 kcal
Energie (kJ)11451 kJ
Vetten186.3 g
waarvan verzadigd55.1 g
Koolhydraten144.3 g
waarvan suikers5.2 g
Vezels25.7 g
Eiwitten109.9 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Grote kom
Oven
Rasp
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Ovenschaal
Koekenpan
Saladekom
Spatel
Aluminiumfolie

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een grote kom de frieten met 2 el olijfolie, peper en zout.
  • Verspreid de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om. 
  • Rasp ondertussen de parmigiano reggiano. Snijd de bieslook fijn. 
  • Meng in een kleine kom de helft van de mayonaise met de truffelolie. 
2
  • Pers 1 knoflookteen of snijd fijn. 
  • Voeg de champignons toe aan een grote kom en meng met 2 el olijfolie, de fijngesneden knoflook, peper en zout. 
  • Schep de champignons over in een kleine ovenschaal en bak 15 - 20 minuten in de oven. 
3
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 5 - 6 minuten knapperig. 
  • Snipper de sjalot. Pers 1 knoflookteen of snijd fijn.
  • Meng in een saladekom de fijngesneden knoflook, sjalot, mosterd, wittewijnazijn en de overige mayonaise tot een egale dressing. 
  • Voeg de salademix toe en meng tot alle blaadjes bedekt zijn met de dressing. Garneer met de walnootstukjes en de spekjes. 

 

4
  • Pel 1 knoflookteen en plet met de zijkant van een mes.
  • Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de roomboter toe en wacht tot deze helemaal gesmolten is en lichtbruin begint te kleuren.
  • Voeg de rozemarijntakjes en de geplette knoflook toe. Bak kort in de roomboter en schuif naar de zijkant van de pan.
  • Leg de biefstuk in de pan en bak in 1 - 3 minuten per kant goudbruin (zie Tip). Beweeg de biefstuk tijdens het bakken heen en weer in de pan.

Tip: De pan is warm genoeg als de roomboter begint de bubbelen. Bak de biefstuk eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet. 

5
  • Haal de biefstuk uit de pan en pak goed in met aluminiumfolie. Laat 5 - 7 minuten rusten (zie Tip).
  • Verlaag het vuur en laat de pan iets afkoelen. Voeg dan een scheutje warm water toe aan het bakvet. Pas op voor spetters!
  • Laat 5 - 7 minuten zachtjes inkoken. Roer regelmatig met een spatel over de bodem van de pan om alle bakresten op te lossen in de jus voor een extra volle smaak.

Tip: Door het rusten verdelen de sappen zich over het vlees en eet je een malsere biefstuk. Leg het aluminium pakketje eventueel op een warm bord, zodat de biefstuk zo min mogelijk afkoelt.

6
  • Schep de frieten over in een serveerschaal, meng met de parmigiano reggiano en garneer met de helft van de bieslook.
  • Schep de knoflookchampignons in een serveerschaal en garneer met de overige bieslook. 
  • Leg de biefstuk in een diep bord en beschenk royaal met jus.
  • Zet tot slot de salade en de truffelmayonaise op tafel.