Bowl met gepofte zoete aardappel en frisse tonijnsalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bowl met gepofte zoete aardappel en frisse tonijnsalade

Bowl met gepofte zoete aardappel en frisse tonijnsalade

met komkommer-koolsla en bieslook

Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Zoete aardappel

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Wittekool en wortel

2.5 gram

Verse bieslook

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

½ tl

Honing

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2555 kJ
Energie (kcal)611 kcal
Vetten27.1 g
waarvan verzadigd6.3 g
Koolhydraten68.2 g
waarvan suikers28.5 g
Vezels10.5 g
Eiwitten17.6 g
Zout1 g

Benodigdheden

Bakplaat
Aluminiumfolie
Kom
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Scheur 1 vel aluminiumfolie van 30 bij 30 cm af per persoon. Leg de zoete-aardappelblokjes erop en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Vouw de pakketjes dicht, leg ze op een bakplaat en bak 35 - 40 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Controleer na 30 minuten of de zoete aardappel al gaar is door met een vork in een van de blokjes te prikken. Pas eventueel de baktijd hierop aan.

Snijden
2

Laat de tonijn uitlekken. Snijd de appel in kleine blokjes en snijd of knip de bieslook fijn. Snipper de ui.

Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.

Tonijnsalade maken
3

Meng in een kom per persoon: 1/2 tl mosterd met 1/2 tl honing. Voeg vervolgens de ui, de zure room, de tonijn, de appel en 2/3 van de bieslook toe. Voeg peper en zout toe naar smaak en zet opzij.

Weetje: Wist je dat tonijn in olijfolie niet alleen lekker is, maar ook gezondheidsvoordelen heeft? In olijfolie zitten namelijk enkelvoudige onverzadigde vetzuren en vitamine E. Dat helpt bij het verlagen van je cholesterol en het versterken van je weerstand.

Salade maken
4

Snijd de komkommer in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Voeg de komkommer en de kool-wortelmix toe aan de saladekom. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Zoete aardappel afmaken
5

Haal de pakketjes met zoete aardappel uit de oven wanneer ze gaar zijn. Maak de pakketjes open en verdeel de zoete-aardappelblokjes over de borden (zie Tip). Verdeel de tonijnsalade over de zoete aardappel.

Tip: Pas op: uit de pakketjes kan stoom komen! Laat deze eerst ontsnappen voordat je de tonijn erop schept.

Serveren
6

Strooi de overige bieslook over de zoete aardappel en tonijnsalade. Serveer de komkommer-koolsla erbij.