Bœuf Bourguignon
4 personen | Met runderlappen en aardappelpuree
Labels:
Recept
Allergenen :
Selderij
•Sulfiet
•Melk (inclusief lactose)
•Gluten
•Gerst
•Mosterd
•Soja
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd3 uur
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
/ Voor 2 personen
1 stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Wortel
10 spriet(en)
Bleekselderij
(Bevat Selderij)
375 gram
Kastanjechampignons
5 snufje
Nootmuskaat
8 plak(ken)
Ontbijtspek
800 gram
Runderlappen
1
Tomatenpuree
185 ml
Rode wijn
(Bevat Sulfiet)
1 stuk(s)
Laurierblad
1000 gram
Aardappelen
120 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Verse tijm
(Kan bevatten Selderij)
15 ml
Worcestershiresaus
(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)
10 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
Zelf toevoegen
2 el
Bloem
5 el
[Plantaardige] roomboter
¾ stuk(s)
[Zoutarm] runderbouillonblokje
2 el
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Rasp
•Braadpan
•Pan met deksel
•Aardappelstamper
Instructies
1
- Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd de wortel en bleekselderij in kleine blokjes.
- Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Snijd de sjalot in grove stukken.
- Snijd het ontbijtspek in reepjes. Snijd de runderlappen in stukken van 4 cm groot.
2
- Verhit een grote braadpan, zonder olie, op middelhoog vuur en voeg het ontbijtspek toe. Bak in 5 - 6 minuten knapperig.
- Haal het ontbijtspek uit de pan.
- Voeg de runderlappen toe en bak in 4 - 5 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal het vlees uit de pan en bewaar apart. Verlaag het vuur van de braadpan en ga door naar de volgende stap.
3
- Voeg 2 el roomboter toe aan de braadpan en fruit de ui, wortel, bleekselderij en knoflook 10 - 12 minuten.
- Voeg de tomatenpuree en de kastanjechampignons toe en bak 5 - 6 minuten.
- Voeg 2 el bloem toe aan de stoofpot en bak 1 - 2 minuten.
- Schenk de wijn in de pan en roer goed. Laat de wijn 2 - 4 minuten verdampen.
4
- Voeg 150 ml water, de worcestershiresaus, de sjalot, het laurierblad, 3/4 bouillonblokje en de verse tijm toe aan de pan.
- Voeg het ontbijtspek en de runderlappen toe aan de pan. Laat de boeuf bourguignon 2 - 3 uur, afgedekt, stoven op laag vuur.
- Schil ondertussen de aardappelen en snijd in grove stukken.
- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de aardappelen 12 - 15 minuten.
5
- Giet de aardappelen af en stamp met een aardappelstamper tot een fijne puree.
- Voeg 3 el roomboter, 2 el mosterd en de kookroom toe en meng goed.
- Rasp een mespuntje nootmuskaat.
- Voeg de nootmuskaat toe aan de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout.
6
- Snijd de peterselie grof.
- Haal de braadpan na 2 uur van het fornuis.
- Breng de boeuf bourguignon op smaak met peper en zout. Garneer met de peterselie.
- Serveer de bouef bourguignon met de aardappelpuree.