Boerenworst met gebakken ui en currysaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Boerenworst met gebakken ui en currysaus

Boerenworst met gebakken ui en currysaus

met aardappelpartjes en frisse koolsla

Vandaag bereid je een gerecht geïnspireerd op de Duitse curryworst. Je serveert de worst met aardappelpartjes en een frisse salade. Eet smakelijk!

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen :
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

20 ml

Currysaus

(Bevat Mosterd)

1 stuk(s)

Ui

250 gram

Aardappelen

50 gram

Wittekool en wortel

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Appel

250 gram

Ovenaardappelparten

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

1.25 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4435 kJ
Energie (kcal)1060 kcal
Vetten52.6 g
waarvan verzadigd10.5 g
Koolhydraten110.9 g
waarvan suikers21.3 g
Vezels18.7 g
Eiwitten30.4 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Schil de aardappelen en snijd in partjes.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelpartjes, afgedekt, 30 - 35 minuten.
  • Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
2
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in blokjes.
  • Snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Meng in een saladekom de mayonaise met de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de komkommer, appel en slamix toe aan de dressing en meng goed.
Worst bakken
3
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Voeg de ui toe aan de pan en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.
Serveren
4
  • Snijd de worst open en schenk de currysaus eroverheen. Garneer met de ui.
  • Serveer de worst met currysaus met de aardappelpartjes en de salade.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze bevatten bijvoorbeeld veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.