Boerenworst met gebakken aardappeltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Boerenworst met gebakken aardappeltjes

Boerenworst met gebakken aardappeltjes

met wortelen en dillemayonaise

Je serveert dit gerecht met zelfgemaakte dillemayonaise van mayonaise, dille, honing en mosterd. Deze smaakt heerlijk bij de gebakken aardappeltjes!

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

200 gram

Aardappelpartjes

1 stuk(s)

Gele wortel

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Mosterd

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3071 kJ
Energie (kcal)734 kcal
Vetten45.3 g
waarvan verzadigd12.5 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers10.2 g
Vezels13.1 g
Eiwitten23.4 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Koekenpan
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Kleine kom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur (zie Tip). 
  • Bak de aardappelpartjes in 15 minuten goudbruin en knapperig. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de wortelen in plakjes.
  • Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de wortelplakjes. Kook in de pan met deksel de wortelplakjes, afgedekt, in 8 - 10 minuten gaar. Giet af, bewaar in de pan en laat zonder deksel uitstomen. 

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen.

Bakken en mengen
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een andere koekenpan met deksel en bak de boerenworst in 2 - 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin.
  • Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.
  • Snijd ondertussen de dille fijn.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met dille naar smaak en per persoon: 1 tl honing en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
Groenten bakken
3
  • Snipper de ui.
  • Haal de worst uit de pan en houd warm.
  • Verwarm de pan van de worst op hoog vuur.
  • Voeg de ui en wortelplakjes toe en bak 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de boerenworst en de wortelplakjes met ui over de borden.
  • Schep de aardappelen ernaast en serveer de dillemayonaise erbij.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.