
Boerenworst met gebakken aardappeltjes
met wortelen en dillemayonaise
Je serveert dit gerecht met zelfgemaakte dillemayonaise van mayonaise, dille, honing en mosterd. Deze smaakt heerlijk bij de gebakken aardappeltjes!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
1 stuk(s)
Varkensboerenworst
(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)
2.5 gram
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
200 gram
Aardappelpartjes
1 stuk(s)
Gele wortel
1 stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Ui
Zelf toevoegen
1 tl
Honing
1 tl
Mosterd
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Zonnebloemolie
1 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur (zie Tip).
- Bak de aardappelpartjes in 15 minuten goudbruin en knapperig. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de wortelen in plakjes.
- Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de wortelplakjes. Kook in de pan met deksel de wortelplakjes, afgedekt, in 8 - 10 minuten gaar. Giet af, bewaar in de pan en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen.

- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een andere koekenpan met deksel en bak de boerenworst in 2 - 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin.
- Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.
- Snijd ondertussen de dille fijn.
- Meng in een kleine kom de mayonaise met dille naar smaak en per persoon: 1 tl honing en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

- Snipper de ui.
- Haal de worst uit de pan en houd warm.
- Verwarm de pan van de worst op hoog vuur.
- Voeg de ui en wortelplakjes toe en bak 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

- Verdeel de boerenworst en de wortelplakjes met ui over de borden.
- Schep de aardappelen ernaast en serveer de dillemayonaise erbij.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.