HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBloemkoolquinoa Met Gekruide Kippendijreepjes
topBanner
Bloemkoolquinoa met gekruide kippendijreepjes

Bloemkoolquinoa met gekruide kippendijreepjes

Met witte courgette en pittige yoghurtsaus

QUICK & EASY
Lees meer

In dit gerecht is de bloemkool vermomd als rijst. De ideale manier om kleine (en grote!) eters een goede maaltijd voor te schotelen met lekker veel groente. Je brengt het gerecht op smaak met de kippendijreepjes met ras el hanout, een Noord-Afrikaanse specerijenmix met een sterke geur en warme smaak. De yoghurtsaus kun je zo pittig maken als je zelf wilt.

Labels:Eten binnen 3 dagenLekker snelFamilie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Quinoa

¾ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Witte courgette

⅔ stuk(s)

Rode ui

12 leaves

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

200 gram

Bloemkoolrijst

(Kan bevattenSelderij)

200 gram

Kippendijreepjes met ras el hanout

1 stuk(s)

Limoen

100 ml

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

3 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3448 kJ
Energie (kcal)824 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd8.9 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers15.4 g
Vezels9 g
Eiwitten40 g
Zout1.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Kleine kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon en breng aan de kook in een pan met deksel en kook de quinoa, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Voeg eventueel extra water toe, giet daarna af en roer los met een vork.

2

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de witte courgette in plakken en snipper de rode ui. Snijd de blaadjes van de munt in reepjes.

3

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan en bak de helft van de rode peper 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bloemkoolrijst en de kippendijreepjes toe en roerbak 6 – 8 minuten. Voeg de rode ui en de quinoa vlak voor serveren toe aan de pan, roer door en breng op smaak met peper en zout. De rode ui mag rauw blijven.

4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette 7 – 9 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

5

Pers ondertussen de limoen uit en meng in een kleine kom 1 tl limoensap per persoon met de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout en garneer met de overige rode peper.

6

Verdeel de bloemkoolquinoa over de borden, schep de gebakken courgette ernaast en garneer met de munt. Serveer met de pittige yoghurtsaus en het overige limoensap naar wens.