Biefstukreepjes met noedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Biefstukreepjes met noedels

Biefstukreepjes met noedels

met zoete Aziatische saus, Oosterse groentemix en gomasio

Tip voor mals vlees: haal het op tijd uit de koelkast (ongeveer 30 minuten van te voren), verwijder de verpakking en dep het vlees alvast droog met keukenpapier.

Labels:
Caloriebewust
Lekker snel
Snelle bereiding
Allergenen :
Vis
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukreepjes

5 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

200 gram

Groentemix: paprika, prei, wortel en kool

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

50 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2221 kJ
Energie (kcal)531 kcal
Vetten16.4 g
waarvan verzadigd6.4 g
Koolhydraten59.5 g
waarvan suikers17.7 g
Vezels6.7 g
Eiwitten32.9 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Pan
Wok of hapjespan
Aluminiumfolie
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de noedels. Haal de biefstukreepjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Meng in een kom de biefstukreepjes met de vissaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) en ketjap. Dek af met aluminiumfolie en zet opzij tot gebruik.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de mix van gember, knoflook en rode peper 1 minuut aan.
Groenten bakken
2
  • Voeg de Oosterse groentemix toe aan de wok of hapjespan en bak 4 - 6 minuten.
  • Kook ondertussen de noedels 3 - 4 minuten in de pan.
  • Giet vervolgens af, voeg de noedels samen met de zoete Aziatische saus toe aan de groenten en meng goed door. Bak het geheel nog 2 minuten.
Biefstukreepjes bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur.
  • Bak de biefstukreepjes in 1 minuut rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Schep de noedels met groenten in diepe borden.
  • Verdeel de biefstukreepjes en de eventuele saus uit de pan erover.
  • Garneer met de gomasio.

Weetje: Wist je dat Chinese kool rijk is aan calcium, foliumzuur en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten en gezonde spieren door de calciumboost.