Biefstukreepjes in lichtpittige zwarte-bonensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Biefstukreepjes in lichtpittige zwarte-bonensaus

Biefstukreepjes in lichtpittige zwarte-bonensaus

met rode puntpaprika, rijst en zoetzure komkommer

Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukreepjes

75 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

15 gram

Zwarte-bonenpasta

(Bevat Soja, Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

⅓ stuk(s)

Komkommer

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

30 ml

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Bloem

100 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2625 kJ
Energie (kcal)627 kcal
Vetten16 g
waarvan verzadigd2.2 g
Koolhydraten85.3 g
waarvan suikers16.5 g
Vezels4.2 g
Eiwitten33.5 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Kleine kom
Keukenpapier
Wok of hapjespan
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de biefstukreepjes uit de koelkast en dep droog met keukenpapier (zie Tip).
  • Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 el zonnebloemolie, 1/2 el ketjap, 1/2 el bloem en peper. Roer de biefstukreepjes door de marinade en zet apart. 
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten, giet daarna af indien nodig en laat uistomen.
  • Snijd de komkommer in plakjes en meng in een kom met per persoon: 2 el wittewijnazijn, 1 tl suiker. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Tip: Het best kun je de biefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de biefstuk ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

Snijden
2
  • Snipper de ui. Snijd de rode puntpaprika in reepjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Verwarm een wok of hapjespan zonder olie op hoog vuur. Voeg, zodra de pan goed heet is, de biefstukreepjes toe en schroei in 1 - 2 minuten dicht. Haal uit de pan en bewaar apart.
Bakken
3
  • Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde pan. Fruit de knoflook, gember, ui en rode peper 1 - 2 minuten.
  • Voeg de zwarte-bonenpasta en de rode puntpaprika toe en bak 4 - 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Blus af met de sojasaus en per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en het water. Breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten inkoken op middelhoog vuur.
  • Voeg de biefstukreepjes toe en bak nog 1 minuut mee in de saus. 
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden. Schep de biefstukreepjes, de groenten en zwarte-bonensaus erbovenop.
  • Serveer met de zoetzure komkommer ernaast.
  • Garneer met de gomasio. 

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!