Biefstuk met krieltjes uit de oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Biefstuk met krieltjes uit de oven

Biefstuk met krieltjes uit de oven

met salade met witte kaas en kruidenyoghurt

De rundergehaktballetjes zijn alvast gekruid met köftekruiden – deze Turkse kruidenmix met komijn, kardemom en munt vult je keuken met heerlijke aroma’s!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

200 gram

Krieltjes

5 gram

Dille, munt en bladpeterselie

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Komkommer

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¾ tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2319 kJ
Energie (kcal)554 kcal
Vetten23.3 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten48.9 g
waarvan suikers8.7 g
Vezels9.8 g
Eiwitten35.6 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan met deksel
Kleine kom

Instructies

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Meng ze in een kom met het paprikapoeder, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de krieltjes ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, het paprikapoeder, peper en zout.

Salade maken
2

Snijd de ui in halve ringen (zie Tip). Snijd de tomaat in partjes. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Meng de groenten in een saladekom met de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan in de volgende stap mee met de gehaktballen.

Biefstuk bakken
3

Haal de biefstuk uit de koelkast (zie Tip 1). Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met zout. Laat de boter goed heet worden, leg dan de biefstuk in de pan en bak 1- 3 minuten per kant. Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie..

Tip: Het best kun je de biefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de biefstuk ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

 

Kruiden-yoghurt maken
4

Hak de verse kruiden fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt met de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.

Salade afmaken
5

Verkruimel de witte kaas. Voeg de witte kaas en de overige verse kruiden toe aan de saladekom en meng door de salade. Besprenkel de salade met extra vierge olijfolie naar smaak.

Serveren
6

Serveer de biefstuk op een bord en besprenkel met wat kruiden-yoghurt. Serveer de krieltjes en salade ernaast. Serveer de overige kruiden-yoghurt ernaast.