HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBarbecuebox | Runderspies, Garnalen En Meer!
topBanner
Barbecuebox | Runderspies, garnalen en meer!

Barbecuebox | Runderspies, garnalen en meer!

4 personen | Vlees, vis, groente en bijgerechten

Lees meer

Haal deze zomer met één klik een complete barbecue in huis met de Barbecuebox, inclusief 4 soorten vlees en vis, 5 bijgerechten en verschillende sausjes voor 4 personen.

Allergenen :MelkGlutenbevattende granenEiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd99 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten

Voor 4 personen

Ingredientenarrow down iconarrow down icon

Voor 4 personen

2 stuk(s)

Pofaardappel

20 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

(Kan bevattenSelderij)

4 stuk(s)

Maiskolf

4 stuk(s)

Biologische demi-baguette

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenNoten, Lupine, Soja, Melk, Sesam, Ei)

300 gram

Grote gemarineerde garnalen

4 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden

4 stuk(s)

Varkensboerenworst

200 gram

Wittekool en wortel

75 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

60 gram

Smokey tomatenketchup

100 gram

Biologische zure room

(BevatMelk)

1 stuk(s)

Knoflookteen

8 stuk(s)

Spies

4 stuk(s)

Runderspies

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Courgette

8 ml

Olijfolie met citroen

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

250 gram

Roomboter

(BevatMelk)

2 tl

Mosterd

4 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)7389 kJ
Energie (kcal)1766 kcal
Vetten109.0 g
waarvan verzadigd47.0 g
Koolhydraten106 g
waarvan suikers26.0 g
Vezels13 g
Eiwitten83 g
Zout6.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Aluminiumfolie
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Was de aardappel en laat de schil zitten. Halveer de aardappel. Scheur per persoon een vel aluminium van 30 bij 30 cm en leg er een halve pofaardappel op. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Vouw het folie dicht, pof de aardappelen in 50 - 55 minuten op de BBQ en keer regelmatig. Vouw het folie open en snijd de bovenkant van de pofaardappel in. Doe er 1 el kruidenboter op die je in stap 3 maakt.

2

Leg de maiskolf op een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon. Verdeel 1 el roomboter per persoon in klontjes over de maiskolf en breng op smaak met peper en zout. Vouw het aluminiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen. Bak de maiskolven 20 - 25 minuten op de BBQ en keer regelmatig. Let op: maak de pakketjes voorzichtig open want er kan hete stoom uit komen! Snijd de courgette en paprika in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes van 2 bij 2 cm. Snijd de rode ui in kwarten.

3

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de demi-baguette 5 - 6 minuten in de oven. Snijd de bieslook en bladpeterselie fijn en meng in een kleine kom 3/4 van de verse kruiden met de overige roomboter, peper en zout. Bewaar wat van deze kruidenboter voor de pofaardappel in stap 1. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl mosterd, 1 el mayonaise en 1 tl wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de kool-peenmix. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom de zure room met de knoflook en de overige verse kruiden, peper en zout. Meng in een kleine kom de mayonaise en de smokey tomatenketchup.

4

Leg de worsten op de BBQ, bak 10 - 12 minuten en keer regelmatig om. Het vlees is gaar als de worst van binnen niet meer roze is. Rijg de groenten om en om aan de spies. Bak de groentespies 15 - 20 minuten op de BBQ en keer regelmatig om. Besprenkel met de olijfolie met citroen. Bak de runderspies op de BBQ in 4 - 6 minuten rondom bruin en laat 2 minuten aan de zijkant van de BBQ rusten. Het vlees mag nog rood van binnen zijn. Grill de kipfilet op de BBQ 4 - 5 minuten per kant. Het vlees is gaar de binnenkant niet meer roze is. Rijg de garnalen aan een spies, leg op de BBQ en bak 2 - 3 minuten per kant tot ze mooi roze zijn. Serveer de demi-baguette en de sausjes bij het vlees.