Rotiwrap met krokante kipschnitzel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rotiwrap met krokante kipschnitzel

Rotiwrap met krokante kipschnitzel

met mangoketchup en koolsla

Nieuw ingrediënt in je box! De knapperige kipschnitzel. De Oranjehoen kip eet lokaal kringloopvoer en leeft op een energieneutrale boerderij. Verantwoord genieten dus.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Allergenen :
Tarwe
Gerst
Mosterd
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Groene paprika

1 stuk(s)

Oranjehoen krokante kipschnitzel

(Bevat Tarwe, Gerst)

1 stuk(s)

Roti

(Bevat Mosterd, Tarwe)

30 gram

Mangoketchup

(Bevat Sulfiet)

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3237 kJ
Energie (kcal)774 kcal
Vetten37.3 g
waarvan verzadigd4.3 g
Koolhydraten76.7 g
waarvan suikers17 g
Vezels10.4 g
Eiwitten26.6 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de paprika in dunne repen.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Bakken
2
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, zodra de olie goed heet is, de schnitzel 6 minuten. Keer regelmatig om. 
  • Verhit in een tweede koekenpan de overige zonnebloemolie op middelhoog vuur. Bak de ui en paprika 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Koolsla maken
3
  • Meng in een kom de mix van rodekool, wittekool en wortel met de mayonaise, suiker en wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 
  • Haal de schnitzel uit de pan en snijd in repen.
  • Verhit dezelfde koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en verwarm de roti 1 minuut. Keer halverwege om. 
Serveren
4
  • Verdeel de roti over de borden. 
  • Verdeel de gebakken groenten, de koolsla en de krokante kipschnitzel eroverheen. 
  • Besprenkel met de mangoketchup.