HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBataatpuree
topBanner
Bataatpuree

Bataatpuree

met gegratineerde aubergine, bieslook en gesmolten oude geitenkaas

Lees meer

De bataat heeft een rozige schil, maar is van binnen knaloranje. De zachte, zoete puree combineert goed met de knapperige rode paprika en scherpe bieslook. De oude geitenkaas smelt in de oven over de aubergine heen.

Labels:CaloriebewustEten binnen 3 dagenVeggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Aubergine

100 gram

Oude geitenkaasvlokken

(BevatMelk (inclusief lactose))

400 gram

Zoete aardappel

16 spriet(en)

Verse bieslook

1 stuk(s)

Rode paprika

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2025 kJ
Energie (kcal)484 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd10.6 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers18.7 g
Vezels9 g
Eiwitten16 g
Zout1.2 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van een halve cm en verdeel over een bakplaat met bakpapier.

2

Besprenkel de aubergineplakken met de olijfolie. Bestrooi met de helft van de geitenkaas, peper en zout en bak 15 – 20 minuten in de oven, of totdat ze zacht zijn.

3

Schil ondertussen de bataat en snijd in grove stukken. Zorg dat de bataat net onder water staat in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de bataat in 10 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd de paprika in kleine blokjes.

5

Stamp de bataat met een aardappelstamper tot een grove puree. Meng met de helft van de bieslook en de paprikablokjes. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de bataatpuree over de borden en serveer met de gegratineerde aubergine. Garneer met de overige bieslook en de overige geitenkaas. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.