Barbecuebox | Runderspies, garnalen en meer!
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Barbecuebox | Runderspies, garnalen en meer!

Barbecuebox | Runderspies, garnalen en meer!

4 personen | Vlees, vis, groente en bijgerechten

Haal deze zomer met één klik een complete barbecue in huis met de Barbecuebox, inclusief 4 soorten vlees en vis, 5 bijgerechten en verschillende sausjes voor 4 personen.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Eieren
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

460 gram

Pofaardappel

250 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

2 stuk(s)

Maiskolf

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

200 gram

Wittekool en wortel

75 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

60 gram

Smokey tomatenketchup

1 stuk(s)

Knoflookteen

4 stuk(s)

Spies

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Courgette

8 ml

Olijfolie met citroen

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

200 gram

Gemarineerde garnalen

(Bevat Schaaldieren)

4 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

4 stuk(s)

Kipfilet met Mediterrane kruiden

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Runderspies met piri-pirikruiden

(Kan bevatten Soja, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij)

Zelf toevoegen

2 tl

Mosterd

tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

2 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)13492 kJ
Energie (kcal)3225 kcal
Vetten218.5 g
waarvan verzadigd91.1 g
Koolhydraten142.7 g
waarvan suikers31.1 g
Vezels19.9 g
Eiwitten161.1 g
Zout7.7 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Aardappelen poffen
1

Was de aardappelen en laat de schil zitten. Halveer de aardappelen. Scheur per persoon een vel aluminium van 30 bij 30 cm en leg er een halve pofaardappel op. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Herhaal met de overige aardappelen. Vouw het folie dicht, pof de aardappelen in 50 - 55 minuten op de BBQ en keer regelmatig. Let op: maak de pakketjes voorzichtig open want er kan hete stoom uitkomen! Snijd de bovenkant van de pofaardappel in. Leg er 1 el kruidenboter op die je in stap 3 maakt.

Tip: Je kunt met een vork in de aardappel prikken om te testen of hij gaar is. Gaat dit gemakkelijk? Dan is de gepofte aardappel klaar. Is de schil van de aardappel zwart geworden? Dat geeft niet! De schil verbrandt snel en hoef je niet op te eten.

Maiskolven bereiden
2

Leg 1 maiskolf op een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon. Verdeel 1 el roomboter per persoon in klontjes over de maiskolf en breng op smaak met peper en zout. Vouw het aluminiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen. Herhaal met de andere maiskolf. Bak de maiskolven 20 - 25 minuten op de BBQ en keer regelmatig. Let op: maak de pakketjes voorzichtig open want er kan hete stoom uit komen! Snijd de courgette en paprika in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes van 2 cm. Snijd de ui in kwarten.

Tip: Zitten er nog bladeren en draden rond de maiskolf? Haal deze er dan eerst af.

Bijgerechten maken
3

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de demi-baguette 5 - 6 minuten in de oven. Snijd de bieslook en bladpeterselie fijn en meng in een kleine kom 3/4 van de verse kruiden met de overige roomboter, peper en zout. Bewaar wat van deze kruidenboter voor de pofaardappel in stap 1. Meng in een saladekom: 2 tl mosterd, 1 el mayonaise en 2 tl wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de wittekool en wortel. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom de zure room met de knoflook en de overige verse kruiden, peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise en de smokey tomatenketchup.

BBQ-en
4

Leg de worsten op de BBQ, bak 10 - 12 minuten en keer regelmatig om. Het vlees is gaar als de worst van binnen niet meer roze is. Rijg de courgette, paprika en ui om en om aan twee spiesen. Bak de groentespies 15 - 20 minuten op de BBQ en keer regelmatig om. Besprenkel met de olijfolie met citroen. Grill de kipfilet op de BBQ 4 - 5 minuten per kant. Het vlees is gaar wanneer de binnenkant niet meer roze is. Bak de runderspies op de BBQ in 4 - 6 minuten rondom bruin en laat 2 minuten aan de zijkant van de BBQ rusten. Het vlees mag vanbinnen nog rood zijn. Rijg de garnalen aan een spies, leg op de BBQ en bak 2 - 3 minuten per kant, of tot ze mooi roze zijn. Serveer de demi-baguette, salade en de sausjes bij het vlees.