Bao buns met krokante vegan schnitzel en kimchimayonaise
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bao buns met krokante vegan schnitzel en kimchimayonaise

Bao buns met krokante vegan schnitzel en kimchimayonaise

met coleslaw en komkommersalade

Heb je een bamboe stoommandje of stoompan in huis? Verwarm de bao buns dan hierin. Gebruik kleine velletjes bakpapier zodat de bao's niet aan elkaar plakken.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Gerst
Soja
Sesamzaad
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Bao-broodje

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Vegan schnitzel met cornflakes

(Bevat Tarwe, Gerst, Soja Kan bevatten Mosterd)

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

75 gram

Wittekool en wortel

⅓ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat Sesamzaad, Selderij)

2.5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

20 gram

Kimchisaus

¼ bosje(s)

Bosui

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3020 kJ
Energie (kcal)722 kcal
Vetten36.3 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten77.5 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels11.3 g
Eiwitten17.3 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Grote kom
Kleine kom
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng in een grote kom per persoon : 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 el mayonaise.
  • Voeg de wittekool en wortel toe aan de grote kom. Breng op smaak met peper en zout. Laat intrekken tot serveren.
  • Meng in een kleine kom de kimchisaus, de sojasaus en de overige mayonaise. Bewaar apart to serveren.
Komkommersalade maken
2
  • Meng in een saladekom 1/2 el wittewijnazijn per persoon, de sesamolie en een snuf zout.
  • Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer vervolgens in halve cirkels.
  • Meng de komkommer met de dressing en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
Bakken
3
  • Bak de bao-broodjes 4 - 5 minuten in de oven.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg, zodra de olijfolie goed heet is, de vegan schnitzel toe en bak 2 - 3 minuten per kant, of tot hij goudbruin is. Voeg de laatste 2 - 3 minuten het witte gedeelte van de bosui toe en bak mee.
  • Schud de pan af en toe tijdens het bakken, zodat de schnitzel niet aanbakt.
Serveren
4
  • Snijd de schnitzel door de helft.
  • Snijd de bao-broodjes open en besmeer met de kimchimayonaise. Serveer eventueel de overige kimchimayonaise ernaast.
  • Leg in elk bao-broodje een deel van de koolsla, gebakken bosui en 1/2 vegan schnitzel.
  • Serveer de overige koolsla en de komkommersalade ernaast en garneer met de gomasio-tuinkruiden en groene gedeelte van de bosui.