
Bao buns met krokante vegan schnitzel en kimchimayonaise
met coleslaw en komkommersalade
Heb je een bamboe stoommandje of stoompan in huis? Verwarm de bao buns dan hierin. Gebruik kleine velletjes bakpapier zodat de bao's niet aan elkaar plakken.
Labels:
Plantaardig
Allergenen :
Tarwe
•Gerst
•Soja
•Sesamzaad
•Selderij
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
2 stuk(s)
Bao-broodje
(Bevat Tarwe)
1 stuk(s)
Vegan schnitzel met cornflakes
(Bevat Tarwe, Gerst, Soja Kan bevatten Mosterd)
1 stuk(s)
Komkommer
75 gram
Wittekool en wortel
⅓ zakje(s)
Gomasio-tuinkruidenmix
(Bevat Sesamzaad, Selderij)
2.5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
5 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
20 gram
Kimchisaus
Zelf toevoegen
¼ el
Olijfolie
1 el
Wittewijnazijn
1.5 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Grote kom
•Kleine kom
•Saladekom
•Koekenpan
Instructies

1
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng in een grote kom per persoon : 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 el mayonaise.
- Voeg de wittekool en wortel toe aan de grote kom. Breng op smaak met peper en zout. Laat intrekken tot serveren.
- Meng in een kleine kom de kimchisaus, de sojasaus en de overige mayonaise. Bewaar apart to serveren.

2
- Meng in een saladekom 1/2 el wittewijnazijn per persoon, de sesamolie en een snuf zout.
- Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer vervolgens in halve cirkels.
- Meng de komkommer met de dressing en breng op smaak met peper en zout.

3
- Bak de bao-broodjes 4 - 5 minuten in de oven.
- Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg, zodra de olijfolie goed heet is, de vegan schnitzel toe en bak 2 - 3 minuten per kant, of tot hij goudbruin is.
- Schud de pan af en toe tijdens het bakken, zodat de schnitzel niet aanbakt.

4
- Snijd de schnitzel door de helft.
- Snijd de bao-broodjes open en besmeer met de kimchimayonaise. Serveer eventueel de overige kimchimayonaise ernaast.
- Leg in elk bao-broodje een deel van de koolsla en 1/2 vegan schnitzel.
- Serveer de overige koolsla en de komkommersalade ernaast en garneer met de gomasio-tuinkruiden.