Bananenbrood met blauwe bessen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bananenbrood met blauwe bessen

Bananenbrood met blauwe bessen

+/- 10 plakken | Bak het zelf met verse ingrediënten

.

Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

3 stuk(s)

Banaan

400 gram

Cakemix

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Eieren, Noten, Melk (inclusief lactose), Soja)

125 gram

Blauwe bessen

Zelf toevoegen

3 el

Zonnebloemolie

130 ml

Water

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)828 kJ
Energie (kcal)198 kcal
Vetten5 g
waarvan verzadigd1 g
Koolhydraten33 g
waarvan suikers18 g
Vezels1 g
Eiwitten4 g
Zout0 g

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 160 graden. Prak 2 bananen fijn met een vork. Snijd de derde banaan in de lengte doormidden en leg apart. Vet een rechthoekig cakeblik in, of bekleed de binnenkant met bakpapier.

Beslag maken
2

Meng in een grote kom de geprakte bananen met de bananenbroodmix, 3 el zonnebloemolie en 130 ml water. Mix het geheel met een garde of handmixer tot een egaal beslag. Voeg de blauwe bessen toe en meng goed.

Bananenbrood bakken
3

Giet het beslag in het cakeblik. Leg de twee halve stukken banaan bovenop en druk ze een beetje in het beslag. Ze moeten nog wel zichtbaar zijn. Bak het bananenbrood 45 - 55 minuten in de oven.

Serveren
4

Controleer of het bananenbrood klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er droog uit? Dan is het bananenbrood klaar! Haal het uit de oven en laat het bananenbrood 15 minuten afkoelen in het blik. Snijd in plakken en serveer.