Bakbox | Saucijzenbrood met uienchutney
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakbox | Saucijzenbrood met uienchutney

Bakbox | Saucijzenbrood met uienchutney

+/- 15 stukjes | Bakken met het hele gezin

Schort om, mouwen opgestroopt en koksmuts op. Met deze bakbox kan zelfs de kleinste chef aan de slag. Met recepten die niet alleen lekker en makkelijk zijn, maar vooral heel leuk om te maken! Laat je fantasie en creativiteit de vrije loop en ga aan de slag met kneden, steekvormpjes of glazuur. Maak deze week een banketletter! Wie kent het niet? In deze S(int)-vorm perfect voor 5 december. Leuk om samen te bakken!

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

200 gram

Gemengd gekruid gehakt

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

1 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1.5 tl

Belgische kruidenmix voor gehakt

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Pikante uienchutney

Zelf toevoegen

1 el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4051 kJ
Energie (kcal)968 kcal
Vetten62.5 g
waarvan verzadigd28.7 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers9.8 g
Vezels2.5 g
Eiwitten34.8 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Kom
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Voeg de knoflook, 1 el mosterd, 1/2 zakje panko en 1 1/2 tl gehaktkruiden toe aan een kom. Voeg peper en zout toe naar smaak. Voeg 1 ei toe en kluts met de smaakmakers. Voeg dan het gehakt toe en meng het geheel goed door elkaar. Kluts het andere ei in een kleine kom en laat staan tot gebruik.

2

Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Verdeel 1/4 zakje panko in een lange strook, in de lengte, over het midden van het deeg. Verdeel het gehaktmengsel over de panko. Verdeel de pikante uienchutney over het gehaktmengsel.

3

Smeer wat van het geklutste ei op de bovenste rand van het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg vanuit de onderste rand om de worstvulling heen. Plak de rol dicht met de ingesmeerde rand en vouw de uiteinden dicht. Draai het saucijzenbrood om zodat de naad naar beneden op de bakplaat ligt.

4

Snijd met een mes een paar openingen in de bovenkant van het bladerdeeg. Gebruik het overige geklutste ei om de bovenkant in te smeren. Bak 25 - 30 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin kleurt. Leg het saucijzenbrood op een groot bord of een serveerschaal en serveer.