topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakbox | Pizzetta's

Bakbox | Pizzetta's

+/-15 stuks | Caprese, funghi en serranoham

Til je borrel naar een hoger niveau met onze hartige Bakbox. Wij zorgen voor de beste ingrediënten en een makkelijk te volgen recept en jij tovert in een handomdraai een heerlijk borrelhapje op tafel. Zet de drankjes koud en het amusement kan beginnen!

Kies deze week voor pizzetta's - deze mini pizza's beleg je op 3 verschillende manieren: 'caprese' met mozzarella en pesto, 'funghi' met champignons en de derde met serranoham. Door het kleine formaat hoef je niet te kiezen, maar proef je ze lekker allemaal!

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

200 gram

Passata

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Serranoham

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4354 kJ
Energie (kcal)1041 kcal
Vetten44.4 g
waarvan verzadigd18.7 g
Koolhydraten103.4 g
waarvan suikers10.7 g
Vezels6.2 g
Eiwitten48.9 g
Zout4.9 g

Benodigdheden

Kleine kom
Deegroller
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn en meng in een kleine kom met de passata en de Italiaanse kruiden.
  • Snijd de ui in dunne ringen en de champignons in dunne plakjes.
  • Scheur of snijd de mozzarella in heel kleine stukken.
Pizzetta's maken
2
  • Rol het pizzadeeg uit.
  • Gebruik de bovenkant van een drinkglas om ongeveer 15 kleine rondjes uit het pizzadeeg te drukken (zie Tip).
  • Maak van het overige deeg een bolletje en rol uit met een deegroller. Probeer hier nog een rondje uit te snijden.
  • Leg de deegstukken op een bakplaat met bakpapier.

Tip: Heb je een ronde steekvorm? Gebruik deze dan om de rondjes mee uit te snijden.

Pizzetta's beleggen
3
  • Besmeer alle deegrondjes met 1 el tomatensaus. Beleg vervolgens 3 verschillende soorten pizzetta's. Gebruik telkens 5 of 6 deegrondjes.
  • Voor caprese: beleg met de helft van de mozzarella en besprenkel met de pesto.
  • Voor serranoham: beleg met de andere helft van de mozzarella. 
  • Voor funghi: beleg met de champignons en ui en bestrooi met de geraspte kaas.
Pizzetta's bakken
4
  • Bak de pizzetta's 8 - 10 minuten in de oven.
  • Rasp de Parmigiano Reggiano.
  • Haal uit de oven en maak de serranoham pizzetta's af door ze te beleggen met de serranoham.
  • Garneer de pizzetta's met de kaas. Serveer warm.