Bakbox | Bananenbrood met pecannoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakbox | Bananenbrood met pecannoten

Bakbox | Bananenbrood met pecannoten

+/- 10 plakken | met dadels en rozijnen

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Bak deze week zelf bananenbrood en geef een twist aan het klassieke recept: met dadels en rozijnen.

Labels:
Recept
Allergenen :
Eieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Pecannoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

400 gram

Bananenbroodmix

(Bevat Eieren, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Gluten, Pinda's, Noten, Sesamzaad, Soja, Lupine)

3 stuk(s)

Banaan

3 tl

Gemalen kaneel

3 el

Honing

50 gram

Pecanstukjes

(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

50 gram

Dadelstukjes

40 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

3 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)6446 kJ
Energie (kcal)1541 kcal
Vetten44.8 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten250 g
waarvan suikers161.1 g
Vezels9.5 g
Eiwitten26.6 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Bakpapier
Kom
Cakeblik met een lengte van 25 cm
Grote kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Week de dadels en rozijnen in een kom met water.
  • Prak 2 bananen fijn met een vork (zie Tip). Voeg de honing en kaneel toe en meng goed door elkaar. 

Tip: Hoe bruiner en rijper de bananen, hoe zoeter de cake. Je kunt je bananen sneller laten rijpen door ze naast een avocado te leggen of in een krant te wikkelen. Zijn je bananen toch nog erg hard, dan kun je ze ook pureren met een staafmixer of een keukenmachine.

Beslag maken
2
  • Vet een rechthoekig cakeblik in of bekleed de binnenkant met bakpapier.
  • Meng in een grote kom de geprakte bananen met de bananenbroodmix, 3 el zonnebloemolie en 60 ml water. Mix het geheel met een staafmixer.
  • Voeg de pecanstukjes, rozijnen en dadels toe en meng goed.
Bananenbrood bakken
3
  • Giet het beslag in het cakeblik.
  • Halveer de derde banaan in de lengte en leg met de snijkant naar boven in het beslag.
  • Bak het bananenbrood 45 - 55 minuten in de oven.
Serveren
4
  • Controleer of het bananenbrood klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er droog uit? Dan is het bananenbrood klaar!
  • Haal uit de oven en laat het bananenbrood 15 minuten afkoelen in het blik.

Tip: Wil je de volgende dag weer warm bananenbrood? Toast de plakken even in een broodrooster, of warm ze kort op in de oven.