Caprese is de combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum. Wij hebben deze klassieke drie-eenheid gebruikt om er een heerlijk broodje van te maken!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
20 gram
Pesto genovese
(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)
20 gram
Rucola en veldsla
1 stuk(s)
Witte demi-baguette
(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)
4 ml
Balsamicocrème
(Bevat Sulfiet)
1 bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2 stuk(s)
Tomaat
5 gram
Vers basilicum
(Kan bevatten Selderij)
½ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Scheur de mozzarella in stukken en snijd de tomaat in plakken. Snijd het basilicum in reepjes.
Bak de demi-baguette 6 minuten in de oven. Houd je van een een warm broodje? Besmeer de demi-baguette dan eerst met de pesto en beleg met de tomaat, mozzarella en het verse basilicum. Leg de belegde baguette op een bakplaat met bakpapier en bak 6 minuten in de oven. Ga daarna verder met de volgende stap.
Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Voeg de slamix toe en meng met de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de baguette open, als je deze nog niet hebt belegd, en besmeer met de groene pesto. Beleg vervolgens met de salade, tomaat, mozzarella en het verse basilicum. Besprenkel met de crema di balsamico en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.