Avocadotoast met serranoham en burrata
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Avocadotoast met serranoham en burrata

Avocadotoast met serranoham en burrata

met tomaat en basilicum

Deze geroosterde baguette met avocado, serranoham en burrata is perfect om jouw (mid)dag mee te starten!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Rogge
•Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Avocado

40 gram

Serranoham

1 stuk(s)

Tomaat

½ bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3201 kJ
Energie (kcal)765 kcal
Vetten37.8 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten71.5 g
waarvan suikers5.5 g
Vezels8.8 g
Eiwitten32.6 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

•Oven
•Bakplaat met bakpapier
•Kleine kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Halveer de demi-baguette in de lengte en besmeer de snijkanten met wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de halve baguettes met de snijkant naar boven op een bakplaat met bakpapier en rooster 5 - 7 minuten in de oven (zie Tip).
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd de avocado in de lengte in dunne plakjes.

Tip: Heb je een broodrooster of tosti-ijzer? Gebruik deze dan om de baguette te roosteren.

2
  • Snijd het basilicum fijn.
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes.
  • Meng in een kleine kom een dressing van per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie en peper en zout. Meng met de tomaat en het basilicum.
3
  • Scheur de burrata in kleine stukken.
4
  • Verdeel de toasts over de borden.
  • Verdeel de serranoham en de tomatensalsa over de toast. Leg de avocadoplakjes erop en garneer met de burrata.
  • Breng flink op smaak met peper en zout.