Avocadotoast met serranoham en burrata
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Avocadotoast met serranoham en burrata

Avocadotoast met serranoham en burrata

2 porties | met tomaat en basilicum

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Deze geroosterde baguette met avocado, serranoham en burrata is perfect om jouw (mid)dag mee te starten!

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gerst
Rogge

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Avocado

80 gram

Serranoham

2 stuk(s)

Tomaat

1 bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

10 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)749 kcal
Energie (kJ)3135 kJ
Vetten38.8 g
waarvan verzadigd10.5 g
Koolhydraten62.8 g
waarvan suikers5 g
Vezels8.2 g
Eiwitten33.2 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Oven
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Halveer de demi-baguette in de lengte en besmeer de snijkanten met wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de halve baguettes met de snijkant naar boven op een bakplaat met bakpapier en rooster 5 - 7 minuten in de oven (zie Tip).
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd de avocado in de lengte in dunne plakjes.

Tip: Heb je een broodrooster of tosti-ijzer? Gebruik deze dan om de baguette te roosteren.

2
  • Snijd het basilicum fijn.
  • Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes.
  • Meng in een kleine kom een dressing van 2 tl zwarte balsamicoazijn, 1 el extra vierge olijfolie en peper en zout. Meng met de tomaat en het basilicum.
3
  • Scheur de burrata in kleine stukken.
4
  • Verdeel de toasts over de borden.
  • Verdeel de serranoham en de tomatensalsa over de toast. Leg de avocadoplakjes erop en garneer met de burrata.
  • Breng flink op smaak met peper en zout.