BestellenCadeaubon
Aussie burger met "the lot": spek, ei en gepekelde bieten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aussie burger met "the lot": spek, ei en gepekelde bieten

Aussie burger met "the lot": spek, ei en gepekelde bieten

met mangochutney, aardappelpartjes en sla

Hoewel de tomaat misschien bekend staat als een groente, ligt het toch anders. Plantkundig gezien is de tomaat namelijk een vrucht, ofwel een fruitsoort.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode biet

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Meatier burger

(Bevat Mosterd Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Tomaat

½ head

Botersla

250 gram

Ovenaardappelparten

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

2 plak(ken)

Ontbijtspek

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

4 ml

Olijfolie met truffelaroma

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

½ tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Suiker

½ tl

Zout

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5845 kJ
Energie (kcal)1397 kcal
Vetten88.5 g
waarvan verzadigd26.7 g
Koolhydraten94.6 g
waarvan suikers20.2 g
Vezels11.9 g
Eiwitten49.6 g
Zout6.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rode biet. Schil de rode biet en snijd in dunne plakjes (zie Tip). Snijd de tomaat in partjes en de ui in halve ringen.

Tip: Let op: rode biet geeft af. Gebruik handschoenen of doe een beetje olijfolie op je vingers om ervoor te zorgen dat ze niet rood kleuren.

Bieten pekelen
2

Kook de bieten, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet het vocht af, maar laat een bodempje van ongeveer 1/2 cm kookvocht in de pan. Voeg de ui en per persoon: 1 tl suiker, 1 el wittewijnazijn en 1/2 tl zout toe en laat sudderen op laag vuur tot de suiker en het zout zijn opgelost. Haal de pan met bieten en ui van het vuur en laat staan tot gebruik.

Weetje: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Bietjes worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!

Aardappelen bakken
3

Verwijder het plastic van het bakje met aardappelpartjes en leg de aardappelpartjes op een bakplaat met bakpapier. Bak de aardappelpartjes 20 minuten in de oven. Leg halverwege het ontbijtspek erbij en bak mee. Meng in een saladekom per persoon: 1 el pekelvocht, 1/2 tl mosterd en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Ei bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak 1 spiegelei per persoon.

Burgers bakken
5

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een andere koekenpan met deksel en bak de burger 3 - 5 minuten per kant (zie Tip). Verdeel in de laatste minuut de geraspte kaas over de burgers, zet het deksel op de pan en laat de kaas smelten. Snijd ondertussen de broodjes open en besmeer met een beetje mayonaise. Beleg met een paar boterslablaadjes, de bietenplakjes en de ui. Meng de olijfolie met truffelaroma door de overige mayonaise. 

Tip: Bak de burger hoe jij hem het lekkerst vindt: bak hem korter voor een rode burger en langer voor een meer doorbakken burger.

Serveren
6

Leg de burgers met kaas op de broodjes. Besmeer met mangochutney en beleg vervolgens met 1 spekplakje per persoon en het spiegelei. Verkruimel de overige spekplakjes en scheur de overige botersla in de saladekom. Voeg de tomaat toe en meng goed. Serveer de burgers met de salade, aardappelpartjes en de truffelmayonaise.