HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAubergine Met Yoghurt Tahinsaus
topBanner
Aubergine met yoghurt-tahinsaus

Aubergine met yoghurt-tahinsaus

Met tomaat, feta en spiegelei

Lees meer

Aubergine kun je op vele manieren bereiden. Door de aubergine in aluminiumfolie te poffen in de oven krijgt hij een vlezige structuur. De romige yoghurt-tahinsaus geeft het gerecht een bijzondere, hartige smaak. Tahin wordt gemaakt van sesamzaad en is een belangrijk ingrediënt in hummus, maar ook lekker als dip, op brood of zoals hier, in een saus. Knijp wat extra citroen uit over het gerecht voor een friszure noot.

Labels:VeggieFamilie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)SesamzaadEi

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Aubergine

400 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Citroen

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

6 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

100 gram

Yoghurt-tahinsaus

(BevatMelk (inclusief lactose), SesamzaadKan bevattenPinda's, Noten)

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2812 kJ
Energie (kcal)672 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers9.6 g
Vezels10 g
Eiwitten16 g
Zout0.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Aluminiumfolie
Bakplaat
Oven
Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Kleine kom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de aubergine in dunne halve plakken. Meng de aubergine met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Smeer per persoon 1 vel aluminiumfolie van 30 x 30 cm in met 1/2 el olijfolie en verdeel de aubergine erover. Vouw dicht en bak de aubergine 25 – 30 minuten in de oven.

2

Schil de aardappelen (nicola) of was ze grondig en snijd in schijfjes. Verhit de overige olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 20 – 25 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 15 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

3

Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng de rode cherrytomaten in een ovenschaal met de knoflook en de helft van de zonnebloemolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de cherrytomaten de laatste 12 – 13 minuten mee in de oven bij de aubergine.

4

Rasp ondertussen de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd de citroen in parten. Verkruimel de feta en snijd de verse bladpeterselie fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt-tahinsaus met 1/4 tl citroenrasp per persoon.

5

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Maak de pakketjes aubergine voorzichtig open: er komt hete stoom uit!

6

Verdeel de aardappelschijfjes over de borden. Leg de aubergine ernaast met daarop de cherrytomaten. Schep de yoghurt-tahinsaus erover en bestrooi met de feta en de peterselie. Serveer met het ei en de partjes citroen.