Asian-style bolognese
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asian-style bolognese

Asian-style bolognese

met boerengehakt en udonnoedels

Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Soja
Tarwe
Gluten
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Portobello

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

1 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ bosje(s)

Bosui

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Tomaat

¼

Tomatenpuree

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

75 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2444 kJ
Energie (kcal)584 kcal
Vetten28.4 g
waarvan verzadigd7.5 g
Koolhydraten51.8 g
waarvan suikers17.5 g
Vezels6.9 g
Eiwitten28.6 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Rasp
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Halveer de portobello en snijd in smalle repen. Halveer de rode puntpaprika en snijd in dunne halve ringen. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in dunne ringen en houd wat van het groene gedeelte apart ter garnering.

Weetje: Paddenstoelen, waaronder portobello's, zijn rijk aan vitamine B2. Deze vitamine houdt je energie op peil en zit vooral in dierlijke producten. Eet je vaak vegetarisch of veganistisch? Kook dan regelmatig met champignons of andere paddenstoelen om een tekort te voorkomen.

Bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak het boerengehakt 3 - 4 minuten.

Groenten toevoegen
3

Voeg de gember, de knoflook en de bosui toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de portobello en puntpaprika toe en roerbak 3 - 4 minuten.

Snijden
4

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

Koken
5

Voeg de tomatenpuree, rode peper en tomatenblokjes toe. Bak 1 - 2 minuten, of tot de tomatenpuree donkerder kleurt. Blus af met de wittewijnazijn en het water. Voeg de sojasaus en de zoete Aziatische saus toe. Dek af en laat 6 - 8 minuten inkoken.

 

Serveren
6

Haal het deksel van de pan. Voeg de noedels toe aan de hapjespan en kook ze in de saus in 3 - 4 minuten gaar. Verdeel de noedels over diepe borden. Garneer met het achtergehouden groene gedeelte van de bosui en de sesamzaadjes.