
Appelflappen met citroen-mascarponeroom
12 porties
Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.
Deze appelflappen krijgen een luxe twist! Je serveert ze namelijk met frisse citroen-mascarponeroom.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
2 roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
3 stuk(s)
Appel
0.9 tl
Gemalen kaneel
20 gram
Rozijnen
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
1 stuk(s)
Citroen
100 gram
Mascarpone
(Bevat Melk (inclusief lactose))
200 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
4
[Plantaardige] melk
80 gram
Suiker
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes van ongeveer 1/2 cm.
- Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp.
- Pers het sap van 1/2 citroen.

- Meng in een grote kom de appelstukjes met de rozijnen, 1 tl kaneel, 2 el suiker en 2 el citroensap.
- Rol het bladerdeeg uit. Snijd elk vel bladerdeeg in 6 gelijke stukken door het in de lengte te halveren en daarna in de breedte in 3 stukken te snijden.
- Schep de vulling in het midden van de bladerdeegplakjes en houd hierbij de randen vrij.
- Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling zodat je een driehoek krijgt. Druk de randen goed aan met een vork.

- Verdeel de appelflappen over twee bakplaten met bakpapier.
- Bestrijk met een kwastje of theelepel de appelflappen met de melk en bestrooi met de overige suiker naar smaak. Let op: houd wel 1/2 el suiker apart voor de mascarponeroom.
- Bak de appelflappen in 20 - 25 minuten goudbruin in de oven.

- Voeg de mascarpone, slagroom, 1/2 el suiker en 2 tl citroenrasp toe aan een kom (zie Tip).
- Klop het mengsel met een garde of (hand)mixer stijf totdat pieken room rechtop blijven staan.
- Serveer de appelflappen met de citroen-mascarponeroom.
Tip: Heb je champagne in huis voor de feestdagen? Voeg een scheutje toe aan de mascarponeroom voor een extra feestelijke touch.