American pancakes met mascarpone
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
American pancakes met mascarpone

American pancakes met mascarpone

met zelfgemaakte frambozensaus en honing

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Door de opgeklopte eieren en het bakpoeder in het beslag zijn deze Amerikaanse pannenkoeken extra luchtig!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

100 ml

Biologische boeren karnemelk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

65 gram

Frambozen

7.5 gram

Aardbeiensaus

(Kan bevatten Hazelnoten, Pinda's)

4 gram

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1 el

Suiker

½ el

Honing

½ el

Zonnebloemolie

¼ tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2706 kJ
Energie (kcal)647 kcal
Vetten23.8 g
waarvan verzadigd9.9 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers31.2 g
Vezels5.8 g
Eiwitten22.5 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Kom
Garde
Kleine kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Steelpan
Serveerschaal

Instructies

1
  • Kluts de eieren in een kom. Voeg de karnemelk toe en klop alles luchtig met een garde (zie Tip).
  • Weeg 150 g bloem af. Voeg de bloem, 1/2 zakje bakpoeder, 1/2 tl zout en 1 el suiker toe aan een andere kom.
  • Pers de citroen uit boven een kleine kom.
  • Spatel de opgeklopte eieren en karnemelk door het bloemmengsel. Voeg 1 el citroensap toe en meng goed door elkaar.

Tip: Het is luchtig genoeg zodra er veel luchtbellen zichtbaar zijn.

2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Schenk een soeplepel beslag in de pan (zie Tip). Bak de pannenkoek in ongeveer 2 minuten per kant bruin. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Herhaal tot het beslag op is. Voeg indien nodig tussendoor extra zonnebloemolie toe aan de koekenpan.

Tip: Let op: je bakt kleine pannenkoeken - deze kan je hoger stapelen.

3
  • Voeg ondertussen de aardbeiensaus en frambozen toe aan een steelpan op middelhoog vuur met 4 el water en 1 el suiker.
  • Laat 2 - 3 minuten sudderen, of tot er een stroperige saus ontstaat.
4
  • Stapel de pancakes op een serveerschaal en verdeel de frambozensaus erover.
  • Serveer met de mascarpone en de honing (zie Tip).

Tip: Dit ontbijt is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Laat dan de honing en de mascarpone achterwege.