Aardappelroerbak met spiegelei en kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aardappelroerbak met spiegelei en kaas

Aardappelroerbak met spiegelei en kaas

met champignons, sperziebonen, wortel en verse kruiden

In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zorgen ijzer en foliumzuur voor een energieker gevoel.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Veggie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Gebroken sperziebonen

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

2.5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

200 gram

Aardappelblokjes

200 gram

Italiaanse groentemix

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1.25 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2714 kJ
Energie (kcal)649 kcal
Vetten37.2 g
waarvan verzadigd22.2 g
Koolhydraten45.9 g
waarvan suikers8.1 g
Vezels11.4 g
Eiwitten26.7 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan of grote koekenpan

Instructies

Koken
1

Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Zet de aardappelblokjes onder water in een pan met deksel. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Kook de aardappelen, afgedekt, 10 minuten. Kook de laatste 6 minuten de sperziebonen mee. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de wortel in fijne halve maantjes.

Bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de ui, knoflook, wortel en champignons 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Verhit vervolgens 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan of grote koekenpan en voeg de sperziebonen, aardappelblokjes en Siciliaanse kruiden toe. Bak 5 minuten en schep regelmatig om.

Garnering snijden
4

Verhit 1/4 el roomboter per persoon in de koekenpan van de groentemix en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de peterselie en bieslook fijn.

Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei is ook vette vis rijk aan vitamine D.