Skip to main content
Aardappelen met olijvencrème, tomaten en radijs
Aardappelen met olijvencrème, tomaten en radijs

Aardappelen met olijvencrème, tomaten en radijs

Vastkokende aardappelen met de zomerse smaak van verse citroen en olijven

3.3
(3,3K)

De annabelle aardappel is in Nederland nog vrij onbekend, maar in Duitsland wordt deze vastkokende en frisse aardappel al veel gegeten. Op ons blog lees je over verschillende aardappelen die in de box zitten. De olijvencrème bestaat uit groene olijven, kappertjes en crème fraîche.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

250 g

Aardappelen

¼ unit

Sjalot

1 unit

Tomaat

4 unit

Radijs

1 sprig

Verse krulpeterselie

(May be present: Selderij)

10 g

Zonnebloempitten

(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

¼ unit

Citroen

40 g

Olijvencrème

(Contains: Melk (inclusief lactose), Mosterd)

Not included in your delivery

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories419 kcal
Energy (kJ)1753.1 kJ
Fat17 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate54 g
Dietary Fiber7 g
Protein9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijd de aardappelen
1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Schil of was de aardappelen (annabelle) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de groenten
2

Snipper ondertussen de sjalot. Snijd de tomaat in parten en snijd of schaaf de radijs in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsblad klein en hak de krulpeterselie fijn. Meng alle groenten en het grootste deel van de krulpeterselie in een saladekom.

Meng het citroensap met de olijvencrème
3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Pers ondertussen het sap van de citroen uit en roer een ½ el citroensap per persoon door de olijvencrème.

4

Voeg de aardappelen en olijvencrème toe aan de saladekom en breng op smaak met peper, zout en extra citroensap.

Garneer met zonnebloempitten
5

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de zonnebloempitten en overige krulpeterselie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes