Je gaart het Noordzeevisje heek samen met groenten van Hollandse bodem in een pakketje. Op die manier stoom je de vis en groenten en blijft alles lekker zacht. De citroentijm zorgt voor frisheid die heerlijk is bij de vis. Op onze blog vind je een handig stappenplan om het perfecte vispakketje te vouwen. Ook over onze preiboer Gert vind je er meer informatie!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
300 gram
Vastkokende aardappelen
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 tl
Gedroogde rozemarijn
125 gram
Bloemkool
½ stuk(s)
Prei
1 stuk(s)
Heekfilet met huid
(Bevat Vis)
3 takje(s)
Verse citroentijm
(Kan bevatten Selderij)
1 el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng 250 ml water per persoon met een beetje zout aan de kook in een pan met deksel voor de bloemkool.
Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Snijd of pers de knoflook fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de knoflook en rozemarijn, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de pan.
Snijd ondertussen de bloemkool in plakken van een halve cm (dat er wat roosjes loskomen is niet erg). Snijd de prei in ringen. Kook de bloemkool 4 minuten in de pan met deksel. Voeg halverwege de prei toe. Giet daarna voorzichtig af.
Verdeel de bloemkool en prei over 1 vel aluminiumfolie per persoon. Leg daar bovenop de heekfilet. Ris de blaadjes citroentijm van de takjes en verdeel het grootste deel over de heekfilet. Besprenkel met de overige olijfolie en 2 el water per persoon en breng op smaak met peper en zout. Vouw de vispakketjes goed dicht en bak 15 – 20 minuten in de oven.
Voeg de overige citroentijm in de laatste 5 minuten toe aan de aardappelen.
Verdeel de aardappelen en het vispakketje over de borden.