Venkel-peensoep met kruidige auberginetopping en een rozijnenbroodje

Venkel-peensoep met kruidige auberginetopping en een rozijnenbroodje

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.2 / 4van de 79 beoordelingen
Lees meer

De peen en venkel in deze soep zorgen voor een zoete anijsachtige smaak. De kruidige topping van aubergine zorgt voor wat tegengewicht in smaak. Voeg pompoenpitten toe voor een lekkere bite en crème fraîche voor een frisse twist. Eet samen met het rozijnenbroodje of dip deze lekker in de soep!

Labels:Quick & easyVeggie
Allergenen:SelderijMosterdGlutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 cm

Verse gember

½ stuks

Rode peper

1 stuks

Venkel

1 stuks

Peen

⅔ stuks

Aubergine

3 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

2 stuks

Bruin broodje

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

20 g

Pompoenpitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

4 takje

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

4 el

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1.5 stuks

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2447.64 kJ
Energie (kcal)585 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten51 g
Vezels16 g
Eiwitten17 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng 500 ml water per persoon aan de kook en verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd klein. Snijd de peen in plakken en de aubergine in blokjes.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en bak de rode peper, ⅔ van de currykruiden en de helft van de gember 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de venkel en peen toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg vervolgens 400 ml kokend water per persoon toe aan de soeppan, verkruimel het groentebouillonblokje erboven en kook, afgedekt, 15 minuten op middelmatig vuur.

3

Bak het rozijnbroodje 5 - 7 minuten in de oven.

4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de aubergine, overige gember en overige currykruiden 8 minuten op middelmatig vuur. Voeg daarna de pompoenpitten toe en bewaar apart.

5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Gebruik eventueel het overige water om de soep iets dunner te maken. Breng op smaak met peper en zout.

6

Snijd de koriander fijn. Verdeel de soep over soepkommen. Verdeel de auberginetopping erover en garneer met de crème fraîche en korianderblaadjes. Serveer de venkel-peensoep met het rozijnbroodje