Stoof van kippendij en spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stoof van kippendij en spekjes

Stoof van kippendij en spekjes

Met champignons, tijm en wortel

Stoven was vroeger een manier om taai vlees mals en smaakvol te maken. Dat eerste is vandaag in ieder geval niet nodig, want mals is kippendij al van zichzelf. Het bevat meer vet dan kipfilet waardoor het voller van smaak en lekker sappig is.

Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

25 gram

Spekblokjes

1 stuk(s)

Kippendijfilet

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Peen

200 gram

Champignons

5 gram

Verse krulpeterselie en tijm

½ bakje(s)

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Laurierblad

1 stuk(s)

Ciabatta met zonnebloempitten

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

200 ml

Kippenbouillon

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Bruine suiker

½ el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4067 kJ
Energie (kcal)972 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd16.2 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers20.4 g
Vezels15 g
Eiwitten42 g
Zout4.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Oven

Instructies

Kippendij aanbakken
1

Bereid de bouillon. Verhit de roomboter in een grote pan met deksel op middelmatig vuur. Bak de spekblokjes 4 – 5 minuten. Voeg de kippendij toe en bak 5 – 7 minuten rondom aan.

Snijden
2

Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aardappelen en de peen in blokjes van 1 cm. Halveer de champignons. Snijd de takjes van de krulpeterselie en snijd het blad fijn. Bewaar takjes en blad apart

Groenten bakken
3

Haal de kippendij uit de pan en bewaar apart. Voeg de sjalotten toe aan de pan, en fruit 3 – 4 minuten. Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten. Voeg de aardappel, de wortel en de champignons toe, en bak 5 – 6 minuten.

Bouillon toevoegen
4

Leg de kippendij terug in de pan. Voeg de bouillon, de zwarte balsamicoazijn, de bruine suiker en de mosterd toe aan de pan en roer goed door. Leg de takjes krulpeterselie, de tijm en het laurierblad in de pan.

Stoven
5

Laat 20 minuten stoven op middelmatig vuur met de deksel op de pan. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan en zet het vuur middelhoog. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en bak de ciabatta 4 – 5 minuten.

Serveren
6

Serveer de kip met de groenten, de saus, en garneer met de overige krulpeterselie. Serveer met de ciabatta.