Speltkruidnoten met en zonder melkchocolade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Speltkruidnoten met en zonder melkchocolade

Speltkruidnoten met en zonder melkchocolade

+/- 100 stuks| Maak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Spelt
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 40 minuten
oventijd45 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

50 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Bruine basterdsuiker

⅖ zakje(s)

Speculaaskruiden

0.15 zakje(s)

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

80 gram

Speltbloem

(Bevat Spelt Kan bevatten Gluten)

20 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

⅖ el

[Plantaardige] melk

0.1 tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)464 kcal
Energie (kJ)1941 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers26 g
Vezels2.3 g
Eiwitten5 g
Zout1 g

Benodigdheden

Grote kom
Garde
Vershoudfolie
Bakplaat met bakpapier
Pan
Hittebestendige kom
Ovenrooster met bakpapier

Instructies

Voorbereiding
1

Haal de boter uit de koelkast, snijd in blokjes en laat ze op kamertemperatuur komen. Meng in een grote kom de basterdsuiker, speculaaskruiden, speltbloem, 12 g bakpoeder en het zout met een garde.

Kneden en rusten
2

Kneed de boter door het droge mengsel en voeg vervolgens de melk toe. Kneed tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en vorm er twee grote ballen van. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal een halfuur rusten in de koelkast.

Rollen
3

Verwarm de oven voor op 170 °C. Haal de deegballen uit de koelkast, verwijder het folie en snijd elke bal in vier stukken. Rol de stukken in lange rolletjes van 1 cm dik. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukje tot een knikker. Leg de knikkers op een bakplaat met bakpapier.

Tip: Houd voldoende afstand tussen de bolletjes voor het rijzen. Heb je extra tijd? Koel de bolletjes dan opnieuw in de koelkast, dan blijven ze compacter bij het bakken.

Bakken
4

Bak de kruidnoten in 17 - 20 minuten gaar en lichtbruin in de oven. Laat ze afkoelen op de bakplaat. Smelt de chocoladedruppels au bain-marie. Breng in een kleine pan ruim water aan de kook. Schenk de chocoladedruppels in een glazen kom die groter is dan de pan. Plaats de kom op de pan en laat al roerend de chocoladedruppels smelten. Zet het vuur uit, maar laat de kom op de pan staan. Doop de bovenkant van de helft van de kruidnoten in de gesmolten chocolade en leg ze op een rooster om uit te harden.

Tip: De kruidnoten zijn nog zacht wanneer ze uit de oven komen - ze worden bros wanneer ze afkoelen. De kruidnoten kun je 5 dagen bewaren in een afgesloten koekblik.