HelloFresh
topBanner
Spaghetti aglio olio met grana padano en pijnboompitten

Spaghetti aglio olio met grana padano en pijnboompitten

Dit Italiaanse gerecht maak je af met roma-trostomaten en extra vierge olijfolie

Lees meer

De naam basilicum is terug te leiden naar het Oudgriekse woord ‘basileus’, wat koning betekent. Basilicum wordt ook wel koningskruid genoemd. Basilicum heeft een krachtige smaak en past goed bij de zoete smaak van de tomaten. Dit is dan ook een klassieke combinatie! De Italiaanse rucola zorgt voor een pittige smaak.

Allergenen :Glutenbevattende granenEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
hoeveelheden
2
1
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
2
1
3
4
5
6

300 g

Mini-romatomaten

15 g

Pijnboompitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

180 g

Spaghetti

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Sjalot

2 stuks

Knoflookteen

40 g

Rucola

6 blaadje

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Geraspte grana padano

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

2 tl

Gedroogde oregano

Zelf toevoegen

2 el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2740.52 kJ
Energie (kcal)655 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten67 g
Vezels9 g
Eiwitten23 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Pan
Bakpapier
Bakplaat
Mes
Grote pan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti.

2

Leg de romatomaten, aan de tros, in een ovenschaal met bakpapier en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en bak de romatrostomaten 15 minuten in de oven.

3

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Kook de spaghetti in de pan met deksel, afgedekt, 9 minuten en giet daarna af.

5

Snipper ondertussen de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Scheur de rucola en basilicum klein.

6

Verhit, als de spaghetti bijna gaar is, de overige olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de oregano toe en bak 30 seconden mee. Voeg de spaghetti, de helft van de grana padano en het grootste deel van de rucola toe. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

7

Haal de pan van het vuur en voeg de extra vierge olijfolie en het grootste deel van de basilicum toe aan de spaghetti.

8

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de pijnboompitten en overige rucola, basilicum en grana padano. Bestrooi met peper en serveer met de romatrostomaten.

Tip! Je kunt de rucola ook 1 minuut met de spaghetti meebakken in de wok of hapjespan. Houd er wel rekening mee dat de rucola hierdoor net wat bitterder kan worden.