Romige pindakaasnoedels met sticky tempeh
Romige pindakaasnoedels met sticky tempeh

Romige pindakaasnoedels met sticky tempeh

met champignons en gomasio

Wist je dat kokosmelk niet direct uit de noot komt? Het witte vruchtvlees van de kokosnoot wordt namelijk eerst met water gemengd en vervolgens uitgeknepen.

Tags:
Plant-based
Allergens:
Soy
•Wheat
•Peanuts
•Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

80 g

Diced tempeh

(Contains Soy, Wheat)

90 milliliters

Coconut milk

200 g

Vegetable mix with mushrooms

(May be present Celery)

1 tube

Peanut butter

(Contains Peanuts May be present Tree nuts)

½ piece

Garlic

50 g

Wholewheat noodles

(Contains Wheat)

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

Water for the sauce

to taste

Sambal

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3352 kJ
Calories801 kcal
Fat45.8 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate62.9 g
Sugar19 g
Dietary Fiber8 g
Protein32.6 g
Salt3.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan
•Wok or sautépan
•Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Noedels koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan. Kook de noedels in 4 - 5 minuten beetgaar.
  • Bewaar wat van het kookvocht, giet af en spoel de noedels af onder koud water.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op hoog vuur en bak de knoflook met de champignon-roerbakmix 4 - 6 minuten.
Saus maken
2
  • Voeg de kokosmelk, pindakaas, sojasaus en sambal naar smaak toe aan de wok of hapjespan met groenten en meng goed.
  • Laat de saus 1 - 2 minuten inkoken op middelhoog vuur.
  • Voeg de noedels toe en meng goed door.
  • Voeg eventueel wat van het kookvocht toe als het te droog wordt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Tempeh bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de tempeh 2 - 3 minuten, of tot hij goudbruin.
  • Voeg de zoete Aziatische saus en het water toe.
    Bak nog 2 - 3 minuten en voeg daarna de gomasio toe. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels over kommen of diepe borden.
  • Serveer de sticky tempeh erbovenop.

Weetje: Wist je dat tempeh rijk is aan calcium en ijzer? Het bevat per 100 gram evenveel calcium als 1 glas melk en evenveel ijzer als 100 gram biefstuk!