home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Platbroodpizza’s met groenten en oude kaas

Platbroodpizza’s met groenten en oude kaas

Een snelle pizza met een flinterdunne bodem

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.1 / 4van de 1425 beoordelingen
Lees meer

Dit platbrood, ook wel Libanese pizza genoemd, wordt op een speciale manier gebakken; het deeg wordt uitgerold en op een rond kussen uitgetrokken zodat er een perfect rond platbrood ontstaat. Vervolgens wordt dit op een speciale oven, met de naam saj, gebakken die eruit ziet als een omgekeerde wok.

Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

½ stuks

Courgette

1 stuks

Rode paprika

125 g

Rode cherrytomaten

1 stuks

Knoflookteen

2 blik

Tomatenpuree

4 stuks

Wit platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

1 tl

Gedroogde oregano

75 g

Oude kaasplakken

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2041.7920000000001 kJ
Energie (kcal)488 kcal
Vetten17.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten60 g
Vezels7 g
Eiwitten20 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Mes
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de courgette, parika en tomatjes klein
Snijd de courgette, parika en tomatjes klein
2

Snijd de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakken. Snijd de paprika in dunne repen en de cherrytomaten doormidden.

Smeer de saus op de platbroden
Smeer de saus op de platbroden
3

Snijd of pers de knoflook fijn. Meng de knoflook met de tomatenpuree en olijfolie tot een saus en smeer hier 2 platbroden mee in. Verdeel vervolgens een deel van de courgette, paprika en cherrytomaten over de pizza en bestrooi met oregano en gemalen peper. Bestrooi tot slot met oude kaas.

4

Bak de platbroodpizza’s ongeveer 7 – 8 minuten in de oven of tot deze mooi bruin kleuren.

Bestrooit tot slot met oude kaar
Bestrooit tot slot met oude kaar
5

Beleg ondertussen de volgende 2 platbroden en herhaal de handelingen.

Serveer het gerecht
Serveer het gerecht
6

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden en besprenkel eventueel met extra vierge olijfolie.

Tip! Heb je platbrood over en ook een Fruitbox in huis? Maak dan het heerlijke fruitrecept met roomkaas en bosbessen. Geen Fruitbox? Beleg het platbrood dan voor de lunch met je favoriete beleg en rol het platbrood op.