HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Platbroodpizza met bieten-amandelpesto en courgette

Platbroodpizza met bieten-amandelpesto en courgette

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.4 / 4van de 420 beoordelingen
Lees meer

Deze variatie op pizza maak je met platbrood. Daarnaast ga je zelf bietenpesto maken van rode biet, amandelen, knoflook, grana padano en verse tijm, wat heerlijk smaakt bij geitenkaas en courgette. Kortom, net even wat anders op je pizza!

Labels:Veggie
Allergenen:NotenEiMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Rode ui

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Courgette

40 g

Amandelen

(BevatNoten)

250 g

Rode biet

50 g

Geraspte grana padano

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

4 stuks

Wit platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

100 g

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

6 takje

Verse tijm

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3054 kJ
Energie (kcal)730 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten64 g
Vezels9 g
Eiwitten29 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Staafmixer of blender
Bakpapier
Bakplaat
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd de rode ui in halve ringen en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in dunne plakken. Ris de tijmblaadjes van de takjes en hak fijn. Hak de amandelen grof.

3

Meng in een hoge kom of blender de knoflook, bieten, grana padano, olijfolie en de helft van zowel de amandelen als de tijm en pureer tot een grove pesto. Breng op smaak met peper en zout.

4

Leg de platbroden op de bakplaat met bakpapier en beleg met de bietenpesto en courgette. Verdeel vervolgens de rode ui en geitenkaas over het platbrood. Garneer met de overige grana padano, tijm en amandelen en besprenkel eventueel naar smaak met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

5

Bak de platbroodpizza’s 9 - 10 minuten in de oven, of tot deze goudbruin zijn.

6

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden.