Platbroodpizza met bieten-amandelpesto en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbroodpizza met bieten-amandelpesto en courgette

Platbroodpizza met bieten-amandelpesto en courgette

Deze variatie op pizza maak je met platbrood. Daarnaast ga je zelf bietenpesto maken van rode biet, amandelen, knoflook, grana padano en verse tijm, wat heerlijk smaakt bij geitenkaas en courgette. Kortom, net even wat anders op je pizza!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Noten
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

20 gram

Amandelen

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

125 gram

Rode biet

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Wit platbrood

(Bevat Gluten)

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

3 takje(s)

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)730 kcal
Energie (kJ)3054 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten29 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Staafmixer of blender
Bakpapier
Bakplaat

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd de rode ui in halve ringen en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in dunne plakken. Ris de tijmblaadjes van de takjes en hak fijn. Hak de amandelen grof.

3

Meng in een hoge kom of blender de knoflook, bieten, grana padano, olijfolie en de helft van zowel de amandelen als de tijm en pureer tot een grove pesto. Breng op smaak met peper en zout.

4

Leg de platbroden op de bakplaat met bakpapier en beleg met de bietenpesto en courgette. Verdeel vervolgens de rode ui en geitenkaas over het platbrood. Garneer met de overige grana padano, tijm en amandelen en besprenkel eventueel naar smaak met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

5

Bak de platbroodpizza’s 9 - 10 minuten in de oven, of tot deze goudbruin zijn.

6

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden.