Skip to main content
Penne met koolvisfilet
Penne met koolvisfilet

Penne met koolvisfilet

in romige tomatensaus met bladpeterselie

4.1
(224)

Koolvis is rijk aan jodium. Dit is goed is voor je schildklier, je stofwisseling en voor de groei van kinderen. Genoeg vis eten is dus de boodschap!

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Tarwe
Vis
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Penne

(Contains: Tarwe May be present: Mosterd, Soja)

1 piece

Pollock

(Contains: Vis)

½ piece

Onion

25 g

Mascarpone

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ can

Tinned cherry tomatoes

5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present: Selderij)

½ sachet(s)

Italian seasoning

½ piece

Garlic

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2809 kJ
Calories671 kcal
Fat22.3 g
Saturated Fat9.6 g
Carbohydrate78.6 g
Sugar14.5 g
Dietary Fiber4.5 g
Protein35.9 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan
Large Sautépan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Kook ruim water met een snuf zout in een pan voor de pasta.
  • Meng in een kom de helft van de Italiaanse kruiden met 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de vis toe, schep om en laat staan tot gebruik.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Kook de pasta 9 - 11 minuten in de pan. Schep wat van het kookvocht uit de pan en houd apart. Giet daarna af en laat uitstomen.
Saus maken
2
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de cherrytomaten en overige Italiaanse kruiden toe.
  • Verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pan en laat het geheel, afgedekt, 3 - 4 minuten pruttelen.
Vis bakken
3
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gemarineerde vis 4 - 5 minuten rondom, of tot de vis gaar is.
  • Meng ondertussen de mascarpone door de saus en laat 2 - 3 minuten inkoken.
  • Voeg de pasta toe aan de saus en meng er nog 1 - 2 el kookvocht per persoon doorheen (zie Tip). Breng op smaak met flink wat peper en zout.
  • Hak de bladpeterselie fijn. 

Tip: Voeg eventueel meer kookvocht toe.

Serveren
4
  • Duw met een spatel de vis in stukjes in de pan.
  • Meng de vis met de pasta en de saus.
  • Verdeel de pasta over de borden en garneer met de bladpeterselie. 

Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht 250 gram groente!

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn