Pannenkoekentaart met gekaramelliseerde peer en chocolade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannenkoekentaart met gekaramelliseerde peer en chocolade

Pannenkoekentaart met gekaramelliseerde peer en chocolade

+/- 10 porties | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

50 gram

Pannenkoekenmix

⅕ stuk(s)

Ei

90 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅖ stuk(s)

Peer

20 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

⅖ el

[Plantaardige] roomboter

⅗ el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)273 kcal
Energie (kJ)1142 kJ
Vetten16 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten25 g
waarvan suikers11 g
Vezels3.7 g
Eiwitten6 g
Zout0 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Garde
Hoge kom
Pan
Mixer
Mixer
Serveerschaal

Instructies

Pannenkoeken bakken
1

Voeg 250 gram pannenkoekenmix, 450 ml melk, 2 el suiker en 1 ei toe aan een kom. Klop met een garde tot een glad beslag.Verhit 1/2 el roomboter in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Schenk een soeplepel beslag in de pan. Bak de pannenkoek in ongeveer 2 minuten per kant bruin. Herhaal tot het beslag op is. Voeg na elke 2 pannenkoeken opnieuw boter toe aan de koekenpan.

Tip: Bak niet te grote pannenkoeken, dan kun je hoger stapelen.

Vulling maken
2

Schenk, terwijl de pannenkoeken afkoelen, de slagroom in een hoge kom. Klop met een garde of mixer stijf. Zet weg in de koelkast.Smelt de chocoladedruppels au bain-marie. Breng in een kleine pan ruim water aan de kook. Schenk de chocoladedruppels in een glazen kom die groter is dan de pan. Plaats de kom op de pan en laat de chocoladedruppels al roerend smelten. Zet het vuur uit, maar laat de kom op de pan staan.

Peer karamelliseren
3

Snijd de peren in plakjes. Verhit 1 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de peer en 1 el suiker toe aan de koekenpan. Bak 6 - 8 minuten of tot de peer zacht is.

Taart maken
4

Gebruik voor de taart 6 à 7 pannenkoeken die volledig zijn afgekoeld. Leg een pannenkoek op een serveerschaal en besmeer met een laagje slagroom. Strooi er vervolgens wat suiker over naar smaak. Leg de volgende pannenkoek hierop en herhaal tot de pannenkoeken op zijn. Beleg de middelste laag met de helft van de plakjes peer. Eindig met een laagje van de gesmolten chocolade en verdeel de overige gebakken peer over de bovenkant. Schenk de overige chocolade sierlijk over de taart. Snijd de taart in punten.