Noedelsalade met varkenshaaspuntjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedelsalade met varkenshaaspuntjes

Noedelsalade met varkenshaaspuntjes

met rode peper en gebakken romaine sla

Sojasaus bewaar je ongeopend in de voorraadkast. Is de sojasaus eenmaal geopend? Bewaar hem dan in de koelkast, zo blijft hij het langst goed.

Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Varkenshaaspuntjes

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

⅓ zakje(s)

Garam masala

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Little gem

50 gram

Spinazie

75 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe)

½ zakje(s)

Javaanse wokpasta

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

1 tl

Verse gember

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2794 kJ
Energie (kcal)668 kcal
Vetten23.7 g
waarvan verzadigd3.6 g
Koolhydraten78.6 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels8.6 g
Eiwitten36.1 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Kom
Pan
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Marineren
1

Snijd de varkenshaaspuntjes in gelijke stukken en meng in een kom met de ketjap, olijfolie, sojasaus en 1 tl garam masala per persoon (zie Tip 1). Laat minimaal 15 minuten marineren (zie Tip 2). Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook voor de noedels.

Tip 1: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en voeg eventueel na het serveren naar smaak een beetje toe.

Tip 2: Marineren zorgt ervoor dat het vlees mals wordt. Heb je de tijd, marineer het vlees dan langer, of zelfs al de avond van tevoren!

Snijden
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de little gem fijn.

Groenten bakken
3

Kook de noedels in 2 - 3 minuten gaar. Giet af, bewaar 50 ml kookvocht per persoon en spoel onder koud water zodat de noedels niet verder garen en niet aan elkaar gaan plakken. Het is niet erg dat de noedels afkoelen. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui, rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en gemberpuree 3 - 4 minuten. Voeg de little gem, spinazie en woksaus met gember toe en roerbak tot deze begint te slinken. Haal van het vuur.

Varkenshaaspuntjes bakken
4

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de varkenshaaspuntjes met marinade 3 - 4 minuten. Haal de varkenshaaspuntjes uit de pan en bewaar apart. Blus de marinade af met 50 ml kookvocht per persoon en kook nog 1 minuut.

Mengen
5

Schep de noedels door de hapjespan met little gem en spinazie, verwarm kort en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de noedels over de borden, schep de varkenshaaspuntjes erop en schenk de saus erover