Skip to main content
Panko Chicken Wraps with Mango Chutney
Panko Chicken Wraps with Mango Chutney

Panko Chicken Wraps with Mango Chutney

with crunchy slaw, yogurt & tomato

4.3
(7,3K)
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Chicken fillets

50 g

Organic full-fat yogurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

0.99 teaspoon

Ground paprika

20 g

Mango chutney

1 piece

Tomato

15 g

Panko breadcrumbs

100 g

Slaw mix

3 piece

Flour tortillas

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

2 tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

White balsamic vinegar

Nutrition Values

Energy (kJ)1493 kJ
Calories357 kcal
Fat32.2 g
Saturated Fat4.6 g
Carbohydrate10.3 g
Sugar8.8 g
Dietary Fiber4.4 g
Protein4.1 g
Salt0.1 g
Potassium161.8 mg
Calcium7.5 mg
Iron0.2 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Plate
Tall-Sided Pan
Paper Towel
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken van ongeveer 3 cm. Meng de kipfilethaasjes in een kom met 1/3 van de yoghurt, 1 tl paprikapoeder per persoon, peper en zout. Bewaar apart tot gebruik.

Saus maken
2

Meng nog eens 1/3 van de yoghurt met de mangochutney, peper en zout. Bewaar apart tot gebruik. Snijd de tomaat in blokjes.

Kip bakken
3

Wentel de kip door de panko, zorg dat hij volledig bedekt is met panko. Leg een bord met keukenpapier klaar, om de kip hierop te laten uitlekken. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de kip dan 2 – 3 minuten per kant (zie TIP). De kip is klaar als hij een goudbruin korstje heeft.

Tip: Je gebruikt vrij veel olie, omdat je de kip eigenlijk frituurt. Hierdoor wordt hij lekker knapperig.

Salade maken
4

Was ondertussen de kom van de kip af en meng in dezelfde kom de wittekool-peensalade met de overige yoghurt, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, 1 tl witte balsamicoazijn per persoon, peper en zout.

Tortilla's verwarmen
5

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de salade samen met de tomaten over de mini-tortilla's en leg de stukken kip erop. Garneer met de mango-yoghurtsaus.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes