HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMangocrème Met Passievrucht
topBanner
Mangocrème met passievrucht

Mangocrème met passievrucht

2 porties | met koffiekoekjescrunch en sinaasappel

SNEL RECEPT
Lees meer

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Houd je van fruitig en romig? Dan is dit dessert perfect voor jou! De crunch van koffiekoekjes maken het helemaal af.

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)GlutenTarweEieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten

Voor 2 personen

Ingredientenarrow down iconarrow down icon

Voor 2 personen

1 stuk(s)

Mango

100 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Biologische handsinaasappel

½ stuk(s)

Passievrucht

75 gram

Griekse yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

60 gram

Stroopwafelkruimels

(BevatGluten, Tarwe, EierenKan bevattenPinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Suiker

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)401 kcal
Energie (kJ)1679 kJ
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten32 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels4 g
Eiwitten5 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Hoge kom
Staafmixer
Grote kom
Mixer
Mixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp.
  • Halveer de sinaasappel en snijd er 2 halve plakjes af om te gebruiken als garnering (zie Tip).
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
2
  • Voeg de mangoblokjes toe aan een hoge kom.
  • Pureer met de staafmixer tot een gladde puree.


3
  • Voeg de slagroom en 1/2 el suiker per persoon toe aan een grote kom.
  • Klop met een garde of (hand)mixer stijf, tot de room mooie pieken maakt.
  • Meng de Griekse yoghurt en sinaasappelrasp door de slagroom.
4
  • Schep de mangopuree voorzichtig door het slagroom-yoghurtmengsel.
  • Verdeel de mangocrème over twee mooie glaasjes.
  • Halveer de passievrucht en verdeel het vruchtvlees over de mangocrème.
  • Garneer met de stroopwafelkruimels en eventueel met een schijfje sinaasappel.