Linzen in geurige groene currysaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linzen in geurige groene currysaus

Linzen in geurige groene currysaus

met naan, broccoli en labnedressing

Labne is een verse kaas gemaakt van uitgelekte laban - een soort gefermenteerde melk (zoals karnemelk) die ook als koude drank wordt geserveerd.

Labels:
Veggie
Lekker snel
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 tl

Verse gember

¼ stuk(s)

Groene peper

100 gram

Broccoli

50 gram

Spinazie

125 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Groene currykruiden

1 stuk(s)

Naanbrood met kruiden

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

20 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Limoen

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ pak(ken)

Linzen

Zelf toevoegen

75 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3407 kJ
Energie (kcal)814 kcal
Vetten39.4 g
waarvan verzadigd21.7 g
Koolhydraten81.8 g
waarvan suikers10 g
Vezels16.8 g
Eiwitten24.7 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Vergiet
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. 

Tip: Je verwarmt de oven voor om de naan op te warmen. Je er ook voor kiezen om de naan in stap 4 op te warmen in de broodrooster of grill. 

Broccoli koken
2

Snijd de bloem van de broccoli in roosjes. Kook de broccoli, afgedekt, in 5 - 7 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Smaakmakers bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook, groene peper en gember 1 - 2 minuten. Voeg de groene currykruiden toe en bak 1 minuut. Laat de linzen uitlekken in een vergiet. 

 

Koken
4

Bak de naan 3 - 4 minuten in de oven. Voeg de bouillon, linzen en kokosmelk toe aan de pan en kook 2 - 3 minuten. Hak ondertussen de koriander grof. Snijd de limoen in partjes. 

Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.

Dressing maken
5

Voeg de spinazie toe aan de curry en laat deze al roerend slinken. Voeg als laatste de broccoli toe en breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de koriander met de labne en limoensap naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de linzencurry over de borden. Garneer met de labnedressing. Serveer met de naan en de overige limoenpartjes.