Skip to main content
Krokant gebakken gnocchi met merguez
Krokant gebakken gnocchi met merguez

Krokant gebakken gnocchi met merguez

met garnalen in romige tomatensaus

4.5
(171)

Gnocchi is een pastasoort die, anders dan andere pastasoorten, gemaakt wordt van aardappel in combinatie met meel!

Allergens:
Tarwe
•Ei
•Zwaveldioxide en sulfiet
•Mosterd
•Selderij
•Soja
•Schaaldieren
•Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

175 g

Gnocchi

(Contains: Tarwe, Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)

1 piece

Beef merguez sausage

(Contains: Mosterd, Selderij, Soja May be present: Gluten, Ei)

40 g

Shrimp

(Contains: Schaaldieren)

65 g

Baby spinach

75 milliliters

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present: Selderij)

125 g

Red cherry tomatoes

½ piece

Garlic

½ piece

Shallot

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

½

Tomato paste

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories924 kcal
Energy (kJ)3867 kJ
Fat41.6 g
Saturated Fat16.1 g
Carbohydrate97.7 g
Sugar17.1 g
Dietary Fiber11.1 g
Protein36.6 g
Salt3.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Casserole
•Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Snipper de sjalot.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

 

Saus maken
2
  • Snijd het vel van de rundermerguez open en knijp het vlees uit het vel.
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan op hoog vuur en voeg de sjalot, de knoflook en het worstvlees toe. Bak het vlees in 3 - 4 minuten los.
  • Voeg de cherrytomaten toe en bak nog 2 - 3 minuten.
Gnocchi bakken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gnocchi in 6 - 8 minuten goudbruin (zie Tip).
  • Voeg de tomatenpuree toe aan de hapjespan met de worst en bak 2 - 3 minuten mee.
  • Blus af met de kookroom. Voeg de Siciliaanse kruiden, babyspinazie en garnalen toe en laat het geheel 2 - 3 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Schep de gnocchi niet te vaak om zodat ze de tijd krijgen om mooi te kleuren.

Serveren
4
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Meng de helft van de peterselie door de saus.
  • Verdeel de saus over diepe borden. Leg de gnocchi op de saus.
  • Garneer met de overige peterselie.

Weetje: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten meer vitaminen en mineralen. Ze bevatten voornamelijk meer kalium, vitamine A en C en foliumzuur.

This week's must-try HelloFresh recipes