Krieltjessalade met zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krieltjessalade met zalm

Krieltjessalade met zalm

met venkel, appel en dille

Wist je dat de oude Grieken en Romeinen venkel beschouwden als een symbool van overwinning en succes? Ze waardeerden niet alleen de smaak, maar geloofden ook dat venkel kracht en wijsheid bracht!

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Venkel

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Rucola en veldsla

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2482 kJ
Energie (kcal)593 kcal
Vetten30.9 g
waarvan verzadigd7.8 g
Koolhydraten50.1 g
waarvan suikers10.9 g
Vezels11.6 g
Eiwitten25.5 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook voor de krieltjes in een pan met deksel. 
  • Was de krieltjes, halveer en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.
  • Giet daarna af en spoel met koud water. 
Snijden
2
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.
  • Snijd de ui in halve ringen. Hak de dille fijn. 
  • Meng in een saladekom de mosterd, wittewijnazijn, dille en mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. 
Bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de zalmfilet, samen met de ui, 2 - 3 minuten op de huid.
  • Verlaag het vuur, draai de zalm om en bak nog 2 minuten op de andere kant.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng de krieltjes, appel, venkel, gebakken ui en slamix in de saladekom met de dressing. 
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout. 
  • Verdeel de salade over de borden.
  • Serveer de zalmfilet met de huid naar boven naast de salade. 

Weetje: Wist je dat appels flavonoïden bevatten? Dit zijn antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen in je lichaam veroorzaakt door bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.