HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBakbox | Kerstkoekjes Met Witte Chocolade
topBanner
Bakbox | Kerstkoekjes met witte chocolade

Bakbox | Kerstkoekjes met witte chocolade

+/- 20 stuks | Bakken met het hele gezin

Lees meer

Schort om, mouwen opgestroopt en koksmuts op. Met deze bakbox kan zelfs de kleinste chef aan de slag. Met recepten die niet alleen lekker en makkelijk zijn, maar vooral heel leuk om te maken! Laat je fantasie en creativiteit de vrije loop en ga aan de slag met kneden, steekvormpjes of glazuur. Bak deze week zelf deze Amerikaanse klassieker met leuke kerst-twist!

Allergenen :EierenTarweGlutenMelk (inclusief lactose)PistachenotenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten

Voor 2 personen

Ingredientenarrow down iconarrow down icon

Voor 2 personen

0.12 stuk(s)

Eieren

(BevatEieren)

20 gram

Tarwebloem

(BevatTarwe, Gluten)

15 gram

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2.5 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevattenSesamzaad, Pinda's, Noten)

2 gram

Pistachenoten

(BevatPistachenotenKan bevattenSesamzaad, Pinda's, Noten)

10 gram

Witte chocolade druppels

(BevatMelk (inclusief lactose), Soja)

0.1 zakje(s)

Speculaaskruiden

Zelf toevoegen

0.1 gram

Suiker

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)134 kcal
Energie (kJ)562 kJ
Vetten9.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten11 g
waarvan suikers4.0 g
Vezels0.69 g
Eiwitten2 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote kom
Vershoudfolie
Bakplaat met bakpapier
Kom
Kleine steelpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Scheid het eiwit en de eidooier van elkaar. Meng in een grote kom de eidooier met de bloem, speculaaskruiden, suiker en roomboter tot het deeg een korrelige structuur heeft. Kneed vervolgens tot een samenhangend geheel en maak er een bal van. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 175 graden. Strooi wat bloem over het werkblad of aanrecht. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1/2 cm. Snijd koekjes uit het deeg in de vorm van kerstbomen en zuurstokken. Kneed het resterende deeg opnieuw tot een bal, rol uit en herhaal tot al het deeg gebruikt is.

Tip: Gebruik eventueel koekvormpjes als je deze in huis hebt.

3

Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier. Laat voldoende afstand tussen de koekjes. Bak de koekjes 15 - 20 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen voor je begint met decoreren. Hak ondertussen de pistachenoten en cranberry's fijn.

Tip: Passen niet alle koekjes op één bakplaat? Bak ze dan in meerdere rondes.

4

Smelt de chocoladedruppels au bain-marie: breng in een kleine steelpan een laagje water aan de kook. Doe de chocoladedruppels in een hittebestendige kom die groter is dan de pan. Plaats de kom op de pan en zorg dat de kom het water niet raakt. Laat al roerend de chocoladedruppels smelten. Haal de kom van de pan af en laat iets afkoelen. Decoreer de koekjes met de witte chocolade. De kerstboompjes kun je afmaken met de pistachestukjes en de zuurstokken met de cranberry's.