HelloFresh
Italiaanse panzanellasalade met kipworstjes

Italiaanse panzanellasalade met kipworstjes

met pesto-krieltjes en croutons

QUICK & EASY
Lees meer

.

Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)Noten
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

400 g

Krieltjes

1 stuks

Witte ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

4 stuks

Kipworstjes

1 stuks

Pruimtomaat

1 stuks

Tomaat

125 g

Rode cherrytomaten

5 g

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

60 g

Babyspinazie en radicchio

(Kan sporen van allergenen bevatten)

20 g

Rode pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3142 kJ
Energie (kcal)751 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels8 g
Eiwitten26 g
Zout0.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 10 – 14 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. • Scheur de ciabatta in kleine stukken en meng ze in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout.

2

• Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ciabattastukjes 6 – 8 minuten, of tot ze bruin en knapperig zijn. • Verhit de overige olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipworstjes in 2 – 3 minuten rondom bruin. Dek de pan af en bak 4 – 6 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om.

3

• Snijd de pruimtomaat en tomaat in grove stukken. Halveer de cherrytomaten. Snijd het basilicum fijn. • Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn. • Meng de babyspinazie, radicchio, alle tomaten, de basilicum en de croutons met de dressing. Breng de salade op smaak met peper en zout.

4

• Verhit de koekenpan die je hebt gebruikt voor de croutons opnieuw op middelhoog vuur. • Voeg de krieltjes en rode pesto toe en bak nog 1 minuut. Verdeel de pesto-krieltjes en kipworstjes over de borden. Serveer de panzanella-salade ernaast