Hollandse boerenkool-peterseliewortelstamppot met worst

Hollandse boerenkool-peterseliewortelstamppot met worst

Met gebakken sjalot en zoet-zure piccalilly

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.2 / 4van de 777 beoordelingen
Lees meer

Deze variatie op stamppot boerenkool wordt gemaakt met peterseliewortel. De peterseliewortel is een vergeten groente en lijkt op de pastinaak. De smaak zit tussen knolselderij en pastinaak in. Heerlijk met boerenkool en worst!

Allergenen:NotenGlutenbevattende granenSojaMosterdMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

500 g

Vastkokende aardappelen

200 g

Peterseliewortel

300 g

Boerenkool, gesneden

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Sjalot

2 stuks

Varkensworst met paprika en amandel

(BevatNoten)

50 g

Piccalilly

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Mosterd)

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2891 kJ
Energie (kcal)691 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten62 g
Vezels13 g
Eiwitten33 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng 400 ml water per persoon met een snufje zout aan de kook in een grote pan met deksel voor de aardappelen en groenten.

Snijd de peterseliewortel
Snijd de peterseliewortel
2

Was of schil de aardappelen (melody) grondig en snijd in kwarten. Snijd de peterseliewortel in gelijke plakken. Kook de aardappelen en peter- seliewortel, afgedekt, 12 - 15 minuten in de grote pan met deksel. Kook in de laatste 10 minuten de boerenkool mee. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snijd ondertussen de sjalot in ringen. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de Brandt & Levie worst in 3 - 4 minuten rondom bruin op middelmatig vuur. Voeg de sjalot toe en roerbak 3 minuten op middelmatig vuur. Draai vervolgens het vuur laag en bak, afgedekt, 8 minuten op middelmatig vuur.

Stamp tot een grove puree
Stamp tot een grove puree
4

Stamp de aardappelen, peterseliewortel en boerenkool tot een grove stamppot met de aardappelstamper. Voeg de overige roomboter en een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken en breng op smaak met de mosterd, peper en zout.

Serveer met de Brandt & Levie worst en piccalilly
Serveer met de Brandt & Levie worst en piccalilly
5

Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de Brandt & Levie worst en de piccalilly. Garneer met de gebakken sjalot.